joi, 6 iunie 2013

Concert Sabin Păutza la Filarmonica Piteşti

Astă seară am avut plăcerea să-l revedem pe muzicianul Sabin Păutza la pupitrul orchestrei Filarmonicii Piteşti. Ocazia a fost aniversarea compozitorului şi dirijorului Sabin Păutza cu ocazia împlinirii a 70 de ani de viaţă şi 50 de ani de carieră muzicală.
În pauză l-am întrebat pe domnul Păutza dacă a  avut colaborări cu corul Song. Memoria nu m-a înşelat, într-adevăr, compozitorul Păutza a făcut aranjamente muzicale pentru Song, iar regretatul Ioan Luchian Mihalea i-a fost ca un  fiu!
Programul pe care l-am audiat a aparţinut în exclusivitate compozitorul Sabin Păutza. 
Concertul s-a deschis cu un Diviertimento nr 2. pentru orchestră. Această piesă muzicală este un omagiu adus contribuţiei muzicale americane. Sunt melodii inspirate din celebru Ragtime de la început de secol XX, apoi o Bossa Nova din Brazilia, Charleston, Tangoul argentinian şi în final Fiesta şi samba braziliană.
A urmat apoi Concertul pentru flaut şi orchestră unde  a fost solistul Cătălin Opriţoiu, mestru şi în anger management, la un incident dinainte de concert.   Acest concert are în final certe influenţe populare româneşti.
În final Sabin Păutza ne-a oferit Simfonieta, o lucrare cu certe influenţe din Gershwin şi Leonard Bernstein.

A fost un concert reuşit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu