duminică, 7 iulie 2013

Un britanic la All-England Club după 77 de ani!


În fine, după ce Fred Perry a câştigat ultima dată titlul la tenis în 1936, un alt britanic câştigă la Wimbledon! Este totuşi scoţian şi se numeşte Andy Murray (Mă-rii pe româneşte).

Tenisul este unul din sporturile inventate sau reinventate de englezi. Francezi jucau strămoşul jeu de paume, dar englezii au inventat sportul modern şi toate în sport sună englezeşte!
De fapt această naţiune extraordinară a inventat aproape tot, maşina cu abur Watt, tot un scoţian, boxul, marchizul de Queensbury, inclusiv au inventat America, adică SUA!
Atmosfera la Wimbledon este britanică, a fost prezent şi David Cameron, prim ministrul britanic, iar cupele sunt înmânate de ducele de Kent, o copie mai cheală a prinţului Charles!
Până anul ăsta titlul la Wimbledon era o afacere în trei şi-l disputau Federer, Nadal şi Djokovici, acum iată că Murray reuşeşte să să-l câştige şi nu m-ar mira ca anii viitori să fie câştigători Del Potro, sau uriaşul polonez, Janowicz. Mă uitam la semifinala dintre polonz şi viitorul campion Murray care este un tip înalt de 1,91 m. Polonezul era mai înalt cu un cap, are 2,03 m. 
A fost un spectacol deosebit şi finala de anul ăsta, Djokovici o jucase în semifinală cu Del Potro. A fost învins cu 3-0! Însă în gameul final a fost o răbufnire de orgoliu, era să ducvă mecioul al 5-5, dar n-a mai avut forţa psoihică. Murray a scos mingii incredibile. Însă cel mai tare meci a fost totuşi, finala Nadal-Djokovici de la Rolan Garros.

Un comentariu:

  1. Bravo Murray !In sfarsit,britanicii meritau aceasta rasplata ptr. ce-au facut la acest sport.Atentie intradevar la Polonezi,deoarece vin tare din urma pe masura ce si tara lor se dezvolta:au handbal,voley,tenis,atletism,au organizat CE de fotbal.Cred ca-n Europa vor fi a 2 a Germanie ca dupa Razboi.

    RăspundețiȘtergere