joi, 8 august 2013

Hai Petrolu' - Pohta ce-am pohtit!

Sunt anumite lucruri simple care te fac fericit! De mic mergeam la stadion la Petrolul Ploieşti.. I-am văzut pentru ultima oară câştigând campionatul când terminam clasa a X-a. Am văzut la televizor formidabilul meci cu Liverpool 3-1! Dar astea-s demult, cam de 40 de ani! 
Petrolul a fost în această perioadă o echipă amărâtă, a câştigat prin '95 cupa României. A fost prin B a revenit în A. Stadionul vechi a fost dărâmat şi s-a construit unul nou frumos şi modern, deh au avut pile politice!
Dar ceva s-a întâmplat îmbucurător pentru ploieştenii ahtiaţi de fotbal, echipa merge mult mai bine în ultimul an cu pretenţii mari interne şi pe afară. 
Într-un moment când mari echipe sunt distruse, sau au fost călcate în picioare de nişte conducători buni doar de puşcărie, precum inubliabilul oier al Stelei credincioase (teul din Steaua are formă de cruce!)  iată că se întâmplă pohta ce şi-o doreşte orice fan român., în pofida unor adversari dificili, toate cele patru echipe româneşti sunt în play-off-ul celor două competiţii continentale. 
Primii care ne-au mulţumit au fost cei de la Steaua, s-au calificat marţi chiar dacă cu un meci egal cu Dinamo Tbilisi. La fel era previzibilă calificarea Astrei Giurgiu după victoria din Slovacia de la Trencin. Au făcut şi ei un egal 2-2!
Însă urmau cele două ofuri şi Pandurii şi Petrolul aveau nevoie de victorii în deplasare!
Minunea a început să se contureze la Tel Aviv, unde Pandurii după ce au fost conduşi cu 1-0 au terminat victorioşi cu 2-1 şi s-au calificat.
Urma echipa noastră a microbiştilor ploieşteni de pe toate meridianele într-un meci decisiv cu Vitesse Arnhem, reprezentata unui din cele mai puternice campionate europene. S-a produs miracolul şi în prima repriză pe un contraatac au marcat Bougema. A urmat a doua repriză care m-a umplut de nervi, Petrolul părea echipa mai sigură şi au ratat cu seninătate, ca până la urmă să fie egalaţi de olandezi. De nervi am trecut pe altceva şi după ce am dat pe meci am aflat că un apărător a fost eliminat. Cu toate că eram în inferioritate tot ai noştri erau mai periculoşi. Eu eram ferm convins că să piardă în prelungiri. Meciul era pe terminate a mai fost un atac şi atacantul nostru a fost faultat la marginea careului. Timpul meciului se terminase, după executarea loviturii libere se fluiera finalul! Şi delăsătorul Gicu Grozav, pe care îşi vine să-l strângi de gât prin lejeritate a executat fooooormidabil şi a înscris.


Avem patru echipe în playoff, rezultat deosebit pentru halul în care se află fotbalul românesc!
Hai Petrolu'!

Hai România!

6 comentarii:

  1. Boudjemaa cu o boabă, Hamza cu o floricică, Pecanha stârpind toate lalele care voiau să crească în poarta noastră (mai puțin cea pe care Yamissi și Grozav au luat-o, greșit, drept bălărie), Geraldo majestuos ca mesteacănul Boc de pe vremuri, Grozav înscriind cu relaxarea pe care numai nepăsarea (indolența) ți-o asigură la momentul potrivit...
    Ce să spun? Să ne bucurăm și să nu ne uităm la ce ne aștepată. În play-off, numai echipe una și una. În campionat, meciuri chinuitoare de genul celui cu Brasov, în care înscriem - dacă înscriem - o dată la 100 de ocazii. Ne mai așteaptă și Contra, enervat și enervant, incapabil să pună la punct niște automatisme în atac, un joc mai combinativ, acolo. Pe benzi nu centreaza nimeni, toti pătrund si de aceea Hamza vegeteaza in pustie, iar Dore, uneori chiar Dorel al nostru, vraiment the new Bokila, trebuie să-și care mingile, întocmai ca predecesorul, dar fără să știe, încă, să se întoarcă roată, ca maestrul pierdut, cu contract cu tot, prin Europa.
    Ar mai fi de spus, căci vorba lui Joe, ani mulți de suferință trecură și nu cred că numai lapte și miere ne rezervă viitorul care, nu-i așa, ne atârnă în față.
    Laurențiu

    RăspundețiȘtergere
  2. Parafrazand un film celebru din vremea noastra,de aseara am intalnit si intalnesc in continuare si ploiesteni fericiti...
    BRAVO Petrolu'!!!
    Corneliu( Bebe)

    RăspundețiȘtergere
  3. Contra a adus la Petrolu' ce stie el cel mai bine-sa moara pe teren cu adversarul de gat.Daca mai face rost de un stoper langa Geraldo si-un varf mai valoros decat ce are acum,va face o figura frumoasa pe toate fronturile.Bafta astazi la SORTI !

    RăspundețiȘtergere
  4. DE ACORD cu ploiestenii mei....
    Gaudeamus igitur, vorba latinului ... si sa recidivam ... pana in finala (cred ca trebuie sa ne rezervam bilete de pe acum).
    Florin

    RăspundețiȘtergere
  5. S-a schimbat și geografia...democrată: Tel Aviv, Tbilisi și altele sunt în Europa. Parcă simt anunțîndu-se și vreo echipă Kamciatka sau Bangladesh!

    RăspundețiȘtergere