joi, 26 septembrie 2013

Festivalul Enescu la Piteşti cu Maxim Quartet

Maxim Quartet
În această seară am avut o mare bucurie la Piteşti! Festivalul Enescu a poposit şi la noi sub forma Maxim Quartet!
Maxim Quartet este un proiect al pianistului Horia Maxim şi este inedit ca instrumente. În cuartet mai sunt, în afară de pianistul Horia Maxim, Mihaela Anica la flaut, Săndel Smărăndescu la contrabas şi ţineţi-vă bine, acordeonistul Fernando Mihalache. Formula inedită ne-a oferit un program muzical care a stat sub zodia melancolic romantică. Iar acordeonul mi-a amintit de Astor Piazzola, chiar dacă nu a intrat în program! 
Pe parcursul spectacolului artiştii au fost însoţiţi de mascota prezentată de Fernando sub forma un porc roz! Horia Maxim a fost cel care ne-a introdus în piesele care urmau a fi interpretate cu umor şi bună dispoziţie.
Am audiat pe rând Scherzo din Păstrăvul lui Schubert, Vals, Marionete şi Pas d'Action de Glazunov, un Rondo alla Munchausen de  talentatul compozitor român Dan Dediu.
A urmat Dansul orelor de Ponchielli, Tangoul lui Stravinski, Soirres de Vienne de Liszt-Schubert, Valsul din Lacul lebedelor.
A urmat muzică românescă cu basarabeanul Eugen Doga,  Vals şi Toccata lui Paul Constantinescu pe care Maxim o interpretase la pian  marţea trecută.

În final am mai ascultat un Andante din Olah şi un  aranjament din melodiile de filme felliniene La Strada, Amarcord şi 8 şi 1/2 de italianul Nino Rota.

A fost un program popular de mare respiraţie artistică, încântând auditoriul!

Jean Dumitraşcu, Săndel Smărăndescu, Horia Maxim, Mihaela Anica, Fernando Mihalache şi cu mine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu