marți, 15 octombrie 2013

Lucian Papici

Dacă vă amintiţi de ultima mea postare politică, am remarcat atunci dinamita conţinută de publicarea interviului luat de Cristian Ghinea procurorului Papici în Dilema veche.
Pentru că sunt pe blogul meu, eu pot emite părerea că domnul Cristian Ghinea este un jurnalist arogant şi imbecil! 
Poţi scrie cărţi indigeste pe care nu le citeşte nimeni, chiar dacă sunt publicate de Humanitas.
Dar să publici pasajele din  interviu unde procurorul Papici îşi arată clar preferinţele băsescofile este o idioţenie nescuzabilă.
Cum a putut ajunge acest Papici atît de sus în justiţie, mie îmi este neclar, faptul că a întocmit dosare cu un puternic damf politic nu mai trebuie acum demonstrat. 
Atunci cînd te ia gura pe dinainte să spui ce citeşti şi ce nu citeşti, sau nu te uiţi la anumite canale tv, pe care le califici pernicioase!!!!!  Nu poţi fi calificat decât de un mare dobitoc şi un mare băsist......
Văd că Jurnalul Naţional şi Antena3, stigmatizate de Papici au luat deja poziţie, pentru că lumea citeşte Dilema veche, nu cărţile necitibile ale lui Ghinea.
Cred că va ieşi un mare scandal, ar fi normal să se întâmple!
Aşa că am postat următoarea opinie la articolul lui Cristian Ghinea pe saitul revistei:

Domnule Cristian Ghinea cum aţi putut fi atât de imprudent reproducând în revista Dilema veche acest pasaj cu interviul luat procurorului Papici?
Cred că nu prea multă lume s-ar fi sesizat de anumite declaraţii ale acestuia, la fel de imprudente, dacă nu mai mult ale acestui om al legii. Cartea dumneavoastră nu a prea a trezit interesul media şi nici procurorul, dacă nu s-ar fi petrecut evenimentele în care a fost implicat de curând.
Dilema veche este însă o revistă cu bun renume în toate mediile şi este citită de multă lume.
În momentul când un om al legii exprimă anumite preferinţe privind sursele de informaţii din mass media şi subliniez, emite calificative nesocotite pentru alte ziare şi canale tv, devine extrem de atacabil.
Simbolul justiţiei este o femeie legată la ochi care cântăreşte dreptatea, dar în cazul procurorului Papici justiţia nu mai este oarbă, este chioară, pentru că acest procuror a reuşit să tragă pe furiş eşarfa de pe un ochi.
Acum opinia grăbită a primului ministru Ponta devine justificată.
Domnul Papici exprimă clar nişte opinii politice prin sursele sale de informaţii mass media şi mai ales prin calificativele date altor mijloace media.
Papici ar trebui să-şi dea urgent demisia din magistratură, n-are ce căuta într-un loc unde se face justiţie! 

Ce mai poţi spune de spre afacere?

Dacă tăceai filosof rămâneai!

16 comentarii:

  1. J, nu a fost o eroare ci un mesaj. Este o lupta in care aceste scapari au rolul de a comunica opiniei publice si opozantilor mesaje de putere. Nu e vorba de alegeri aici ci de oferte ce nu pot fi refuzate. Umflatul muschilor in porturile Dicomesiei. M

    RăspundețiȘtergere
  2. OHHHOOOO ! Eu as zice ca acum este clar ca PONTA sa-si dea demisia ne-existand indiferent ce ai face nici o scuza. Amestecul in justitie prin ordine date de a schimba un procuror in 2013 este de-adreptul halucinant. Ai facut ce ai facut si ai gasit "motivul " pentru care trebuia schimbat Papici si i-ai gasit vina lui Papici ? Formidabil ! ( ce rusine ). Sigur,daca este pontist trebuie lasat procuror oricat de mult,numai basist sa nu fie.... Cea ce nu stii tu,si este groaznic de neinteles ca nu stii, este ca UN PROCUOR ANCHETEAZA UN CAZ, daca este sau nu vinovat hotararaste JUDECATORUL . Cei trei judecatori care au dat verdictul VINOVAT nu sunt cumva basisti ? Nu trebuie schimbati ? Avem deja un precedent : hai,Pontache schimba-i ce dracu si pe judecatori ,e voie, ai schimbat la ordin un procuror,n-am intrat in Shangen si ??? Ce daca nu am intrat ,ambitia-i mare nu legea. Calca-le -n poicioare : AI SUSTINATORI . Fenechiu ? 5 ani puscarie ? E de vina Papici ca l-a anchetat, daca nu era basist scapa...fiind o "capacitate" in a ...fura. .Halal rationament colega,bravo ! De-abia astept clipa sa nu mai fie Basescu si sa vad ce mai schimba Pontache. Ce motiv mai gaseste cand ii intra odraslele in puscarie...Procurorii si judecatorii sau intariti ,nu le mai este frica de politicieni ,au fost aparati de presedinte mereu,fatis.,,,sa-si faca treaba fara frica. Atunci sa te vedem colega,de-abea astept opiniile tale atunci si ale lui...GADEA. d.m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dm: ma intristati profund. chiar cred ca poporul asta este blestemat sa ramana ancorat in nuvela lui Rebreanu. M

      Ștergere
  3. Chiar am vazut ca Guvernul lui Pontache ( sa-i fac o bucurie unui coleg de aici ) a dat o OG care extinde atributiile DGA ( directia generala anticoruptie a Min de Interne ) asa incit s-ar putea sa fie un fel de DNA2... Sa-i vezi acum pe astia cum vor "analiza" mizeriile basistilor, ca de cele ale anti-base se ocupa DNA1. Ei , si uite asa s-ar putea sa avem cite-un arestat pe zi, unu de la noi , unu de la voi, pina raminem fara Guvern, fara Presidentie, fara Parlament , fara moguli, fara patroni, sindicalisti, europarlamentari, fara blogeri, fara... Si dupa ce toata tzara e la zdup, se da o amnistie generala si-o luam de la capat ! Da cin-s-o mai dea !? Papici ??? Acolo ramineti toti !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, vad ca ai o metoda infailibila de depistare stiintifica a basistilor. Iti cer, ca o mare favoare, sa publici un manual de larga utilizare a basescometrului tau. Odata identificati adversarii basisti cu nume si prenume sunt creeate conditiile prielnice de a li se administra acestor imbecili si dobitoci basisti suturi in partile mai moi, dupa metode licentiate. Dupa dorinta se pot administra si alte corectii: epitete galante, flegme, etc. Fiecare luptator pe altarul democratiei usl va avea privilegiul, dupa dorinta si dupa posibilitati, de a utiliza aceste arme letale, spre deliciul majoritatii calculate de +70%. Cred ca ai putea aduce o contributie inegalabila cauzei democratiei autohtone si un suflu nou revolutionary pentru cei 7.4 mil de luptatori pentru libertate.
    Multumesc. Che Gargara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă gargaragiu,
      Ca şi Doru Marcu aveţi impresia că eu judec pe oameni după mărturia la bustul băsescian din porturile falimentate de lipsa flotei!
      N-ai înţeles nimic!
      Aici este vorba de un magistrat!
      El este parte a justiţiei şi atunci când afirmă preferinţe politice nu mai are ce căuta în justiţie!
      Aici e defectu!
      Justiţia trebuie să fie oarbă, nu chioară!

      Ștergere
    2. Tot nu ai reusit sa demonstrezi cu basescometrul ca Papici este basist. Mai incearca.

      Ștergere
    3. Prietene anonim ce argumente să-ţi aduc, faptul că are opinii politice publice nu te nedumereşte?
      Dacă toţi magistraţii ar începe să judece funcţie de partizanate ce ne-am face?
      Dar nu-i nimic!
      Judecătorii, procurorii sunt proşti, slabi, nepregătiţi şi d'aia toată lumea este nemulţumită de justiţie, pentru că nu este în stare să facă dreptate!
      Dar pentru martorii lui Băsescu, oaia e verde, chiar dacă ne dă şorici şi ouă!
      A bon entendeur salut!

      Ștergere
    4. in afara de violenta cunoscuta a El Comandante, mai aveti vre-un motiv sa presupuneti violenta ? Su este un fel de hysteria in sens Freudian ? Daca e a doua, va recomand rabdarea. Eu am retineri la cele exprimate din punct de vedere calitativ vis a-vis de actul Hegelian din Philosophie des Geistes. Dar asta nu trebuie sa provoace vre-o retinere in exprimarea eului . Thalassa, Thalassa. M

      Ștergere
    5. catre Che gARGARA. M

      Ștergere
    6. When the CAPS LOCK is toggled on and you press SHIFT, the effect is reversed... elementary my dear Watson. Tastatura este o prelungire a creierului. In rest doar filozofie ieftina. Che.

      Ștergere
    7. Che Gargara : "tastatura e o prelungire a creierului" ? ...mmmm
      nu este filozofie. este poate putina ironie nesezizata
      M

      Ștergere
    8. Pentru ca vorbim de argumente iata ce zice Freedom House despre acest caz Papici:
      The baseless sacking of two of the most successful leading prosecutors of Section I of the National Anti-corruption Directorate (NAD) and the serious, libellous statements made by Prime Minister Ponta regarding “political files”, “băsist, morarist, macovist prosecutor”, represent a serious meddling of political power with the justice system.
      As the chief of the most important division of the NAD, namely the anti-corruption section, Lucian Papici has confirmed the indictments of many resounding names, comprising both politicians and members of the judiciary - such as Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Cătălin Voicu, Gigi Becali, or Traian Remeș.
      Mare diferenta Mon Cher. De data asta fara ironie. Che Guevara.

      Ștergere
    9. Mon cher Ghevara,
      Eu nu mă pronunţa asupra marilor dosare ale acestui Papici, că sunt bune sau rele, documentate sau nu, care să-i bage în puşcărie pe unii (pe unii i-au băgat deja!).
      Pe mine mă surprinde că acest Papici are partis-prisuri politice! Este magistrat, procuror şi nu are voie să aibă, rapid să-şi dea demisia şi să facă politica cum făcea şi di Pietro!
      Cât despre Freedom House, ce-i asta, vreun for la UE?

      Ștergere
  5. Aici este o problema de alegere personala. Poti imbratisa sursele varanului sau surse credibile occidentale. Si ca sa fie clar Papici nu are parti-pris. Asta tot incerc sa-ti transmit. Ti-am cerut sa vi cu dovada. Unde este dovada mon cher? De gustibus non est disputandum.
    Freedom House is widely regarded as a reliable source. Nonetheless, some critics have accused Freedom House’s reports of bias or of promoting U.S. government interests abroad.
    Acelasi Che Gargara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Judeci partizan te dă de gol varanul, etc!
      Freedom House este o afacere în România a unor pseudo băsescofili, din păcate.....
      Dovada este că Papici are partizanate politice declarate!
      Nu înţelegi că justiţia trebuie să fie oarbă ca să facă dreptate!
      Văd că tot o ţii ca să ai dreptate! (BTW vii este corect, sper că-i doar greşeală de ortografie?)
      Şi cu asta basta!

      Ștergere