vineri, 9 mai 2014

Decorarea unor intelectuali

Am urmărit acum câteva minute festivitatea decorării unor intelectuali.

Am recunoscut printre ei pe domnii Liiceanu, Patapievici, Călin Netzer, Dan C. Mihăilescu şi pe doamna Renţea de la Muzeul Cotroceni. 
După câte am înţeles sunt nişte decoraţii acordate mai demult, cum sunt cele ale lui Patapievici sau Netzer, iar de acum a lui Dan C. Mihăilescu şi cea a doamnei Renţea.

Vreau să spun că fiecare dintre ei binemerită decorarea, pentru acţiunea în folos public a fiecăruia.

Liiceanu conduce o mare editură de bună calitate şi importantă intelectual, Patapievici a făcut lucruri bune la ICR, Dan C Mihăilescu ţine cronica zilnică fabuloasă despre cărţi la PROTV, sau Călin Peter Netzer a luat Ursul de Aur la Berlin pentru Poziţia copilului.

Pe domnul Liiceanu nu l-am văzut decorat, dar el a rostit un răspuns de mulţumire.  
Mai bine lipsea!
Nu ştiu ce se întâmplă cu domnul Gabriel Liiceanu, dar îmi pare că a încremenit în proiect!

4 comentarii:

  1. S. Demetrescu9 mai 2014 la 21:09

    Liiceanu și mai ales javra de Patapievici (ăsta chiar ar trebui cotonogit și apoi trimis în țara lui) nu meritau nici o decorație.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi permit sa emit o "judecata de valoare" asa cum fac toti comentatorii pe blog(la fel si tu). Nu sunt de acord ca sus numitii din scrierea ta sunt valori inestimabile in societate, astfel incit sa fie decorate in numele natiunii. Blamabil este ca au servit regimul basescu, profitind de avantaje considerabile. De unde se vede treaba ca, banii nu au miros iar reperele morale au luat-o razna. Daca ramaneau filozofi, erau demni de tot respectul.
    P.S. sa nu spui ca daca miine, poimiine se initiaza o petitie de sustinere a decorarii vei da fuga sa semnezi. Ar fi o mare dezamagire pentru mine. Mai abtine-te. Cultura este una, politica alta.A

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt de acord cu anonimul tau. Dar cei din slujba "marelui " Iliescu se puteau decora ? Dar cei sub papa-lapte Constantinescu pe care l-au invins serviciile ? Sunt oameni de valoare ,au crezut in ceva in care voi nu credeti e treaba fiecaruia. Un presedinte poate fiales cu 7 mil pentru si 6 mil 9999 contra . Cei 6,9999 il vad idiot iar cei 7 mil lumina cereasca . E atat de simplu dar nimeni nu intelege. Basescu a intrat in istorie a fost,pana acum cel mai al dracu presedinte. Ce aveti voi cu Liiceanu care a facut parte din cei care l-au agreeat pe Base ? Culmea,sunteti culmea. Nu a fost in 70 tari cu sotia la plimbare ca Emil Constantinescu ( daca mergea si Base era jale,asa se tace chix ) sau sa nu faca nimic ca Iliescu . Sac ! dm

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu propuneam sa-l sanctificam pe basescu, daca tot e o lumina cereasca. Dar cum " a fost,pana acum cel mai al dracu presedinte" , nu mai se potriveste propunerea. Cit despre comparatiile cu anteriorii lui, zic ca nu au aceiasi unitate de masura, adica ar fi ca si cind am compara mere cu pere, desi sunt fructe (la fel si persoanele in discutie, au fost presedinti de tara).Ce nu se intelege in discutie este faptul ca, in timp ce unii idolatrizeaza un personaj macabru ca basescu, altii doar spun ca detesta atitudinea si faptele lui si ale acolitilor lui. De aici nu rezulta ca au alt "idol " , ci doar ca asta trebuie sa dispara din politica.

    RăspundețiȘtergere