miercuri, 28 mai 2014

Două filme bune - Not safe for work şi Minscape (Anna)

Am văzut foarte recent două filme americane foarte bune.
Mă mir că nu au fost annunţate pe ecranele de Mall-uri, sunt de categoria A+, adică pline de tensiune şi suspans!

Not safe for work 

Este un film despre un tânăr asistent jurist  la o mare firmă de avocatură. Este dat afară de unul din partenerii seniori pentru neîndeplinirea unor sarcini. Pe drumul de ieşirea din buildingul în care se afla firma observă că cel cu care călătorise în lift lasă o geantă diplomat în hol preluată de un alt individ. Curios se reîntoarce şi începe lupta cu un asasin plătit. Cel care-l dăduse afară era încă la birou şi desfăşurarea este plină de suspans şi surprize!
Merită văzut pentru că arată cât de ticăloşi pot fi unii doar pentru profitul lor!

Mindscape (Anna)

Acest film mi-a amintit de Rebecca, de Basic Instinct.
Este un film mister, extrem de tensionat care alternează între real şi imaginar că nu mai poţi depista adevărul. Scenariul nu este perfect, are lipsuri şi defecte în a explica anumite lucruri, dar jocul actorilor şi talentul regizorului spaniol Jorge Dorado  face ca filmul să-l urmăreşti cu sufletul la gură.
Actorii sunt foarte bine aleşi. Marc Strong în rolul lui John, un psihoterapeut prin hipnoză  are figura aceea de psihopat amprentată din rolul  profesorului Moriarty din seria nouă a lui Sherlock Holmes.
El este pus să o studieze pe adolescenta Anna cu mari probleme de comportament. Rolul este făcut de sora cea mai mică a Evei Farmiga, Taissa
În final ne dăm seama că Anna îl manipulează psihic pe John aducându-l la acuzaţia de omor.

Este unul din filmele care mi-au lăsat o foarte puternică impresie!

Un comentariu: