marți, 24 iunie 2014

61 Hours de Lee Child

Este un frig de crapă pietrele şi într-un autocar care vine din Seattle cu pensionari la plimbare prin South Dakota a urcat şi Jack Reacher. Autocarul are un accident şi pasagerii sunt recuperaţi de poliţia din orăşelul Bolton unde se află şi o închisoare federală. 
În apropiere s-au pripăşit nişte motociclişti care se ocupă cu fabricarea metadonei drog sintetic. 
O doamnă în vârstă a văzut tranzacţia dintre un motociclist şi un traficant rus şi este martorul care-l poate băga în puşcărie. 
Reacher se implică în a-i ajuta pe poliţiştii oraşului ca martora, doamna Janet Salter, absolventă de Oxford, Marea Britanie şi bibliotecară la Yale să rămână în viaţă.
Motocicliştii cu droguri sunt cazaţi în preerie undeva unde se află o fostă instalaţie militară, din vremea Războiului Rece şi părăsită. Ar fi poate vreun siloz de rachete intercontinentale de care nu duce lipsă acest stat nordic american? Sau poate altceva care a fost transformat în laborator de droguri. 
Jack Reacher intră în contact telefonic cu Susan Turner, noul comandant al unităţii de poliţie militară 110 pe care o condusese pe vremuri maiorul Jack Reacher, pentru a afla rostul acele instalaţii militare părăsite. Domnişoara Turner este personaj principal într-un roman ulterior!
În acelaşi timp împreună cu Comandantul Holland şi adjunctul lui, Petersen trebuie să-l depisteze pe ucigaşul plătit trimis de un baron al drogurile mexican, numit Plato, care trebuie să o elimine pe doamna Janet Salter şi pe avocatul care transmitea ordinele lui Plato. 
Reacher se lămureşte cine este ucigaşul, află ce este cu instalaţia militară, pe un ger teribil. 
Afacerea se termină cu o explozie şi un incendiu enorm din care Reacher scapă ca Lee Child să scrie următorul său roman din ciclu.
Un singur lucru nu prea mi-a fost clar, ce reprezentau cele 61 de ore, probabil timpul petrecut în Bolton pentru a rezolva afacerea? 

Acesta este numărul 14 din serie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu