miercuri, 9 iulie 2014

Cea mai mare catastrofă fotbalistică Brazilia - Germania 1-7!!!!

Da, cred că aceasta este cea mai mare catastrofă fotbalistică a tuturor timpurilor!

Pentru că echipele implicate sunt dintre cele mai bune din lume, Brazilia conduce la număr de titluri de campioană mondială, pentru că Brazilia juca acasă.

Brazilia se prezenta la această semifinală cu lipsa a două piese importante, Tiago Silva, şeful apărării şi Neymar, care era pericolul numărul unu al Braziliei în atac.
A fost în primul rând o victorie de antrenori.

Low a realizat că a scăpat de cel mai mare pericol pentru poarta Germaniei şi nu mai avea jucători destinaţi să-l marcheze pe Neymar şi de asemenea că apărarea Braziliei are găuri.

Scolari în condiţiile date, cu lipsa a celor mai importanţi jucători, trebuia să studieze cum s-a apărat Algeria în trecutul meci cu Germania. Algeria a dus în prelungiri ermania şi a fost învinsă foarte greu. Aceeaşi tactică a avut-o şi Costa Rica în meciul din sferturi cu Olanda.
Este bizar, dar Brazilia de ieri era cotată ca echipă mică, cum bine a spus un comentator român la primirea primului gol al lui Mueller. 
Scolari a greşit complet strategia a cestui meci. El ar fi trebuit să studieze pe Ancelotti în meciul retur de la Munchen, Bayern-Real. Pentru că Germania de aseară era jumate din Bayern! În acel meci extraordinarii Tony Kross  şi Mueller nu au existat, anihilaţi de jocul în zonă al Realului. Cam aceeaşi tactică trebuia să o adopte şi Brazilia, antijoc şi apărare supranumerică cu contraatacuri. Formidabilul Neuer, care a făcut minuni în poarta Germania şi care este şi libero în afară de portar a trebuit să scoată de patru ori mingea din poartă în meciul cu Realul.

Scolari a păcătuit prin aroganţă. A gândit o echipă de atac cu o apărare în franjuri. Dacă s-ar fi apărat, poate ar fi fost huiduit, ar fi pierdut probabil, dar la un scor minim.
Germanii Mueller, Kroos, Oezil şi Kedhira s-au distrat cu apărarea braziliană, lipsită de sprijinul mijlocaşilor. Şi au administrat în 6 minute nu mai puţin de 4 goluri. Brazilia părea un boxer groggy care nu mai vedea din cauza sângelui care curgea peste toată faţa!
Germania a jucat magnific, cred că a făcut cel mai bun joc al ei din toate timpurile!
Credeam că le ajunge 5-0 de la pauză, dar cum sunt necruţători le-au mai administrat două goluri şi-n repriza a doua, cu ajutorul lui Schurle, atacant la fel de bun ca Mueller, care a mai dat şi cel mai frumos gol al mondialului.
Golul lui Oscar nu a făcut decât să accentueze neputinţa braziliană.

Nu ştiu cum se va întâmpla cu finala, Germania joacă a opta finală, este cea mai prezentă finalistă, a câştigat însă doar trei.

Felicitări Germania!

15 comentarii:

  1. Hop si neamtzu Mircea ! Joe draga, tu esti ala care are "boala pe nemti", cred ca ai suferit aseara rau de tot. Si eu am suferit, dar nu din cauza ca am boala pe nemti, cum as putea, se supara mama. La 10-12 ani stiam pe de rost echipa Braziliei cu atacul Garrincha - Didi- Vava- Pele- Zagalo. De atunci am ramas si ramin fan al brazilienilor, pentru ca ei joaca , nu muncesc sau lupta fotbal, ca altii. De cind s-au imprastiat prin Europa insa , in loc sa -i invete pe alti sa joace, au invatat ei sa lupte, fotbalul. Numai ca in lupta nu mai e atit de important individul, vedeta,ci echipa, colectivul. Si aici, nemtii , ca si in alte domenii, sunt cei mai buni ( poate doar sarbii se mai compara cu ei ) . Aseara in pauza meciului, Löw, antrenorul german, simtind euforia din vestiar le-a spus doar atit: ma, nu vi-o luati in cap, nu incercati sa-i umiliti, sa le aratati cit sunteti voi de dati dracului, miine ni se poate intimpla si noua asa ceva. Si jucatorii l-au ascultat, au ramas nemti seriosi, chiar daca nici unul din ei nu-i Neymar sau alt cine stie ce STAR. In sfirsit , ma gindesc ce-ar fi facut Mutu & Co in aceeasi situatie.... si nu vreau sa extrapolez comparatiile la alte domenii de "activitate".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Mircea,
      A fost valabilă aseară spusa despre fotbal zisă de Lineker, e un joc cu 22 de jucători în care câştigă întotdeauna nemţii!
      Ştii că cea mai catastrofală înfrângere a noastră a fost 6-1 luată de la elveţieni, în care Dobrin a dat gol şi care întreba care-i scorul! Deci nu 7-1!!!

      Ștergere
  2. Joe,uiti ca Brazilia a avut cea mai slaba prestatie de la toate intalnirile de pana acum,,,de-abia a castigat cu Croatia ,pe mana cu arbitru, putea sa dispara cu Chile ,prin noroc la 11 m ,a mers ea mai departe ,apoi si cu celelalte nu a aratat valori. Neymar ? Cel mai labagiu fotbalist pe care la avut Brazilia pana acum . Il pui pe prostioara asta cu : Ronaldo, Ronaldinio , Pele ,etc ? Hai,ca-i un papagal singuratic. dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum Brazilia era ceva cu Neymar, fără, a fost precum Uruguay fără Suarez, adică anonimă absolut!
      Dar şi aşa înfrângerea asta este o catastrofă inimaginabilă pentru Brazilia.
      Nici nu ştiu dacă vor fi în stare să-şi ia revanşa!

      Ștergere
  3. @Mirciulica: oricum bine ca USA sunt pe afara. Ne facea J capu mare cu cata democratie e in jocul lor. Sau ne explica de ce au urechile asa de mari :)
    in rest:
    https://www.youtube.com/watch?v=yLHGTJjHXLo
    http://www.timesnewroman.ro/sport/germania-brazilia-7-la-1-zece-efecte-surprinzatoare-ale-meciului-de-aseara
    http://www.gazzetta.it/Foto-Gallery/Calcio/08-07-2014/brasile-travolto-rete-si-scatena-801177071883.shtml

    vezi-le pe toate :))) si toate de la ultimul. M :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent !!! Dupa Joe, Germania joaca asa bine datorita planului Marshall !!?? Am incercat linkurile, faine dar cel mai tare e ca la primul, ala cu "German National Anthem - Deutschland Uber Alles (With Lyrics)" primesc mesajul : "Dieses Video ist in deinem Land nicht verfügbar." Adica cum , imnul nostru drag, nu-i accesibil in Germania !? Probabil pt ca exact versul asta cu überalles e aici interzis prin lege, hihihi

      Ștergere
    2. Interesant eu l-am ascultat şi văzut!
      Nemţii ţi-l cenzurează!
      Am şi avut o discuţie cu Mac pe tema Mass Memel din versurile iniţiale,
      adică ca-n Doina lui Eminescu, de la Nistru pân' la Tisa!

      Ștergere
    3. tampenii ! Deutchelied a fost compus de Haydn ! oare La Marseillese este vizionabila in Franta ?

      Ștergere
    4. Nu D-le Anonim ! Primul vers ala cu DE Ueberalles a fost inlocuit cu "Einigkeit und Recht und Freiheit" iar cine indrazneste sa-l cinte pe cel vechi primeste o amenda sau chiar intra la zdup daca o face intr-un cadru organizat ( politic, cultural ) D-aia este si pt adrese IP din Germania blocat. Aici trebuie sa fiu atent si cind fac cu mina cuiva in gara, sa n-o tin prea intinsa. Deutschland Lied a fost compus , din cite imi aduc aminte , inainte de 1933, saracu Haydn nu stia ca vine Hitler:

      https://www.youtube.com/watch?v=5q8xvkjqeHQ

      asa e permis, deci accesibil pe youtube de oriunde, chiar si din Germania

      Ștergere
  4. Nu sunt sigur de ce numesti rezultatul unui joc de fotbal o "catastrofa"?! N-au fost victime, au fost doar invingatori si invinsi! De cand au devenit catastrofele mai atractive decat bucuriile? Dramatizezi un meci de fotbal, istoric prin rezultat, precum face majoritatea fituicilor din mass-media romaneasca: "Drama: a murit matusa vedetei X", "Nenorocire mare: cainele vedetei Y are purici"! Catastrofa a fost Heysel, de ex.!
    Nemtii si-au valorificat inteligent dorinta unei retrageri glorioase a veteranilor in vreme ce Scolari i-a ignorat pe Kaka, Ronaldinho ... Imi imaginez in schimb ce fiesta a fost in Argentina in frunte cu Maradona!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De data asta Joe a fost corect.... a scris despre o "catastrofa fotbalistica", foarte precis !

      Ștergere
    2. Mr. Mac, am incercat pe google.ro si nu am gasit mare lucru in materie de "catastrofa fotbalistica" ... eu personal gasesc asocierea "catastrofa" + "fotbal = un joc" nepotrivita, parerea mea!

      Ștergere
    3. Cica Scolari ar fi declarat ca "Cezar a gresit decisiv la golurile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si 8... ah, al optulea n-a fost autogol ?",...

      Antrenorul Lowe ar fi declarat ca "sigur, scorul poate fi explicat si prin faptul ca nu ne-am mai pierdut timpul cu imbratisari".

      La o terasa din centrul vechi un spectator a castigat premiul pentru poanta serii : prin minutul 91, dupa golul lui Oscar, ar fi strigat "hai, cu egalarea!"

      Ștergere
  5. Mihai Vasilescu9 iulie 2014 la 22:59

    Joe, mi s-a parut una din cele mai bune analize ale meciului. De unde ai plagiat-o? He,he,he.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Germania! Din 1982 merg pe "mana "ei, cand putini pariau pe ea. Si atunci a ajuns in semifinale.

    RăspundețiȘtergere