sâmbătă, 2 august 2014

Nimic nou despre fotbal

După ce luna trecută am fost strânşi ciorchine de  Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, iată că fotbalul revine din nou la televizor.

Dar nu la toate! Fotbalul intern a intrat la bunul plac al lui Paszkany, fostul patron al lui CFR şi patronul lui Look tv. El a cumpărat probabil printr-o escrocherie de conivenţă cu Iorgulescu drepturile de transmisie ale fotbalului de Seria I-a româneşti. Paszkany se pare că e la cuţite cu fostul lui amic Tezari, patronul de la RCS-RDS. Aşa că s-a ajuns ca 4 din 5 abonaţi români nu mai văd fotbal românesc. Aceste lucruri le-am aflat din GSP, de la Tolontan. Cine pierde? Fotbalul românesc, nu se duc mai mulţi la stadion, ba mai puţin!

Eu, în momentul în care scriu am găsit pe internet transmisia în direct al meciului Steaua - Craiolguţa (cum spun suporterii Ştiinţei Craiova). Văd că groparul Mititelu mai apare prin GSP cu scandaluri. Internetul poate tot inclusiv să-l boicoteze pe rechinul clujean. Final 3-1!

Ploieştenii mei s-au zbătut joi dar au şanse mici şi au făcut doar 1-1 cu Viktoria Plzen. A fost golul lui Mutu care ne-a amintit că a fost un mare fotbalist, gol de meseriaş!

Dar nu despre fotbalul nostru amărât vreau să scriu. Canalele Digisport încep să transmită amicale pentru toamna când vom vedea campionatul spaniol, italian şi cel francez, dar şi Eurosport de la care sper să urmăresc fotbalul englezesc şi cel german, al campionilor mondiali.
Am văzut cum a făcut instrucţie Arsenal cu finalista Europa League, Benfica, un sec 5-1. 
Şi am văzut cât de mult s-a întărit această echipă, cu doi participanţi la Mondiale, chilianul Alexis Sanchez dar şi costaricanul Campbell, care a dat şi un gol. Eram convins că va prinde o echipă mare după Mondiale. Marea surpriză a fost Sanogo, un francez de care nu auzisem.
Pentru că şi de Mondialul din Brazilia vreau să discut.
Am citit atunci opinia lui Mircea Mihăieş, că Mondialul ar fi inutil, pentru că echipele de club joacă mult mai spectaculos, fiind selecţionate ale celor mai mari jucători de fotbal din lume. Unde se înşeală Mihăieş privind competiţiile interţări, mai ales Campionatul Mondial unde se întâlnesc toate echipele naţionale mari de fotbal.

Pe lângă mare competiţie şi încleştare sportivă, un Campionat Mondial este şi o mare operaţiune de PR pentru marii fotbalişti din ţări mai mari sau mai mici. Aici au ocazia să se pună în valoare şi să se facă mari transferuri. La acest Campionat Mondial s-a văzut că Uruguay este o echipă anonimă fără Suarez, care mai muşcă, dar cu acest risc l-a cumpărat Barcelona. Aici s-a văzut că Del Bosque a greşit echipa Spaniei, şi doar în ultimul meci a găsit formula corectă dar degeaba! Aici s-a văzut că Germania nu are individualităţi strălucite, dar echipa asta este formidabilă. Chiar dacă echipa Germaniei construită pe scheletul lui Bayern a fost umilită de Real în Champions League. care dă dreptate şi lui Mihăieş că sunt echipe de club, ce pot fi mult mai tari decât naţionale foarte titrate! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu