luni, 29 septembrie 2014

Cărţi citite în Spania - Echo Burning de Lee Child

Din lecturile mele nu putea lipsi şi un Lee Child. Aceasta am citit-o exclusiv pe smartfon, de pe Google Drive.
Este romanul numărul 5 din seria Jack Reacher, apărut în 2001.
Reacher scapă dintr-o situaţie neplăcută în Texas fiind luat într-un Chevrolet de o tânără de origine mexicană. Aceasta, Carmen Greer îi mărturiseşte că este violentată şi bătută de soţul, Sloop, un aşazis gentleman texan. S-au cunoscut la UCLA, ea fiind de origine californiană şi cu părinţii proprietari de vie în Napa Valey şi au o fetiţă, Ellie, de 6 ani jumate. Sloop este închis de un jumate pentru fraude fiscale detectate de IRS, de fapt turnat de Carmen pentru evaziune. Din acest motiv Carmen nu arată plină de vânătăi, dar soţul bătăuş va fi eliberat în câteva zile. Carmen îl imploră pe Reacher să-i omoare soţul dar acesta refuză net, însă se angajează la ferma lui Sloop unde mai este fratele Boby şi mama lor. Carmen este hotărâtă să-l omoare şi-şi cumpără un revolver de calibrul 0.22 şi ia lecţii de la Reacher. 
În ziua venirii lui Sloop, Reacher este arestat şi pleacă însoţit de poliţie. Lucrurile se complică pentru că Carmen îl împuşcă pe Sloop, Reacher îi găseşte o avocată pe Alice Aron, o superbă tânăra, cu un mare defect este lesbiană. Carmen refuză apărarea. 
Apare vechiul prieten al Sloop, Hack Walker DA (procuror) care-i explică situaţia răsturnând toate presupunerile lui Reacher, Sloop era un gentleman care-şi iubea soţia, iar Carmen era o curvă de striptiz care voia să-l implice pe Reacher într-o conspiraţie. Al treilea prieten, Al Eugene, avocat şi prieten al grupului Greer, Walker este ucis de un comando de kileri.Ei îl urmăresc acum pe Reacher. Totul se răstoarnă din nou, Reacher îi elimină pe kilerii profesionişti care-l uciseseră de fapt pe Sloop.
La Ferma Greer are loc o ultimă explicaţie între Reacher şi Walker, care mărturiseşte de faţă cu Boby şi Mama Rusty, a băieţilor că a organizat conspiraţia care i-a ucis pe Al Eugene şi pe Sloop ca aceştia să nu mărturisească cum împuşcau ilegali mexicani în liceu. Rusty îl împuşcă pe Walker, şi Reacher o salvează pe Ellie răpită de kileri.

Happy End! Totul se întâmplă la pe o căldură teribilă la 40grd C!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu