joi, 25 septembrie 2014

Concert de toamnă la Piteşti

Irina Săndulescu şi disrijorul Adrian Morar
Pentru mine astă seară a început stagiunea de toamnă a Filarmonicii din Piteşti. Şi toamnă este afară prin scăderea bruscă a temperaturii.
Am avut astă seară un dirijor clujean invitat, pe domnul Adrian Morar.
Acesta ne-a oferit un program divers.
Concertul a fost deschis de Suita de valsuri nr. 2 din Rosenkavalier de Richard Strauss. Raţiunea acestei alegeri a fost determinată de aniversarea a acestui compozitor. Compoziţia generoasă a a fost aplaudată generos de public.
A urmat o compoziţie vocal instrumentală Les Illuminations de Benjamin Britten pentru voce şi coarde 
Este bazată pe versurile lui Arthur Rimbaud şi este o compoziţie modernă. 
Interpreta vocală a fost doamna Irina Săndulescu care ne-a încântat cu vocea sa.

În partea a doua am audiat Simfonia a IV-a de Ludwig van Beethoven. Această simfonie este cu număr cu soţ, din cele foarte cunoscute. Însă are toate ingredientele simfoniilor beethoveniene, forţă, vivacitate, rafinament. Unele pasaje mi-au răsunat extrem de familiar, fiind folosite de media. Este o simfonie destul de scurtă.
Dirijorul Adrian Morar a condus cu acurateţe orchestra piteşteană şi ne-a oferit o reuşită muzicală îndelung aplaudată de public.

A fost o seară reuşită.

2 comentarii:

  1. Poza de mai sus este reusita partial datorita "costumatiei" tale. Cred ca stii ca si "haina" arata cat de mult respactam aproapele nostru.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Unele pasaje mi-au răsunat extrem de familiar..." fiindcă ai ascultat mai întâi Europa Libera și doar apoi Beethoven.

    RăspundețiȘtergere