marți, 21 octombrie 2014

Laugh story

În această seară de 21 octombrie Filarmonica din Piteşti ne-a oferit teatru cu....muzică!
Este o piesă pusă în scenă de autoarea textului, Teo Herghelegiu.
Teo Herghelegiu este un dintre realizatoarele noului teatru, care se poate juca pe orice scenă, cu decoruri minimaliste.
În plus cei doi actori Anca Sigartău şi Ionuţ Burlan sunt acompaniaţi de trupă de muzicieni compusă din Călin Grigoriu
orchestratorul şi interpret la chitară şi mandolină, Tiberiu Chirănuş la pian, Cezar Cazanoi la flaut şi saxofon, Ştefan Diaconu la flaut. 
Povestea este o comedie tristă este povestea unui cuplu pur şi simplu. Ea, Anca Sigartău este o femeie activă, el, Ionuţ Burlan este
un visător care bea cafeaua fără zahăr din balconul personal. Se cunosc, se iubesc, se plictisesc unul de altul, se ceartă se despart. Li se face dor se regăsesc, iar se plictisesc şi se separă. 
Toate aceste lucruri se petrec timp de două ore. Însă din când în când fiecare,sau împreună ne interpretează evergreenuri, hituri celebre. Am auzit melodii de Louis Amstrong, Dean Martin, Frank Sinatra. Melodia cea mai antrenantă a fost Puttin on the Ritz a lui Irving Berlin.

Anca Sigartău ne-a arătat resursele talentului său, este absolventă de liceu de muzică. La fel a lăsat o bună impresie interpretativă, dar şi muzicală şi Ionuţ Burlan.

A fost uj spectacol cam lung, dar spectatorii n-au simţit asta pentru că spectacolul a fost antrenant. 
Eu personal resimt lipsa teatrului în Piteşti. Nu avem viaţa teatrală bucureşteană, unde atât pe marile scene, dar şi în locuri improvizate se duce o intensă viaţă teatrală. Singura oportunitate o constituie Festivalul De Teatru de Studio pe care dea abia îl aştept! 

PS
Am fost tamponat foarte caustic de un cititor al blogului pentru eroarea mea cu pronumele plural în franceză, îl uitasem pe s.
Nimeni nu-i perfect!
Astă seară şi programul de seară se strecurase un t la laugh, nici măcar nu este participiul trecut al verbului englez care-i laughed.

Se întâmplă şi-mi cer scuze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu