sâmbătă, 11 octombrie 2014

Persuader de Lee Child


Cam cu Persuader se termină ciclul de romane al lui Lee Child pe care le-am citit. A mai rămas One shot care este romanul din seria Jack Reacher, ecranizat cu Tom Cruise în rolul titular. 
Şi promisiunea ca romanul din acest an, 2014 să-l pot obţine în curând.
Titlul m-a păcălit credeam că ar însemna convingător, dar din dicţionar am înţeles că în argou înseamnă armă.
Reacher se află în Boston şi din întâmplare vede pe cineva pe care-l credea mort de 10 ani. Romanul cuprinde de fapt şi împrejurările în care Quinn, individul pe care l-a văzut urcându-se într-o maşină el personal l-a împuşcat şi aruncat în Pacific.
Reacher se interesează de numărul maşinii şi aşa ajunge să intre în contact cu o echipă de la DEA, care era interesat de proprietarul maşinii şi pe care-l bănuiau că ar fi un furnizor en gros de droguri.
Şi cu ajutorul DEA şi frumoasei agente Duffy astfel se montează o falsă eliberare dintr-o încercare de răpire a fiului distribuitorului, numit Beck. 
Falsa eliberare reuşeşte în timpul căreia ar fi fost omorât şi un poliţist. Şi aşa Reacher ajunge în casa fiului Richard Beck care nu era cunoscută de agenţii DEA.
Reacher trebuia să o caute şi elibereze pe Teresa Daniels agentă DEA trimisă să intre în afacerea lui Beck care avea acoperire ac importator de covoare.
De fapt Beck era sub comanda lui Quinn, care-şi păstrase doar prenumele Xavier, nume primit de la celebrul iezuit Francisco Xavier. Reacher îi elimină pe rând pe oamenii lui Beck şi apoi pe Paulie gigantul pus de Quinn să păzească poarta proprietăţii Beck. Şi finalmente îl ucide şi pe Quinn, de data asta definitivo!
De fapt Quinn şi Beck nu erau implicaţi în droguri ci în vânzarea de arme şi de aceea traficanţii apelaseră la ei. Pe unii dintre oamenii lui Quinn Reacher îi execută cu un Persuader, shotgun, armă cu gloanţe Branecke care fac o gaură într-o uşă sau un om.
Toate acţiunile lui Reacher sunt sprijinite de echipa lui Duffy, tânără şi frumoasă, cu care Reacher va avea, evident, o aventură amoroasă.

Aşa se şi termină romanul, Reacher se trezeşte singur în camera motelului unde era echipa lui Duffy, cu haine noi, cumpărate, în care Reacher se îmbracă şi pleacă spre Miami.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu