marți, 17 februarie 2015

Sarmale reci acustic

Zoltan Andras şi Flaviu Crişan
În această seară am avut o foarte plăcută surpriză, la Filarmonica Piteşti s-au produs componenţii trupei rock Sarmale reci
Zoli la pian
Cu toate că nu mai sunt un consumator de muzică rock post 90, am ascultat câteva din compoziţiile acestei trupe fondate în 1993 şi îmi plăcea vocea solistului şi liderului formaţiei, Zoltan Andras.
Şi spectacolul trupei Sarmale reci nu a fost doar un spectacol de muzică rock pur. Sarmale reci practică o muzică complexă cu influenţe etno cu parodii de muzică de petrecere şi manele, cu blues şi cum jazz fusion. Cel mai plăcut în spectacol au fost intermezzo-urile poetice cu recitări ale artistului Flaviu Crişan din poetul formaţiei Florin Dumitrescu, dar şi din Pittiş, din Marin
Sorescu şi din ...sonetele lui Shakespeare! Mi-a plăcut îndeosebi poezia: Sunt cel mai frumos bărbat din oraş - Corydon de Radu Stanca (apud Dan Zotta). Şi Flaviu Crişan este un recitator deosebit. 
Zoli Andras a cântat vocal dar şi la acordeon şi la pian.
Trupa are un suport vocal excelent format Lucia Răducanu şi Tereza Catarov.
Eu cu Zoltan Andras
Există şi o secţie de coarde formată din Lavinia Săteanu la vioară şi Alexandru Găjdeanu la violoncel.
Normal că Sarmale reci are şi secţiunea tipică a trupelor de rock formată din Emil Viciu la chitară acustică, Vladimir Săteanu la chitară bas acustică şi ultimul dar nu cel din urmă Gabi Drăgan la tobe.

Sarmale reci 1


Sarmale reci 2 lasă-mă să dorm la televizor


Sarmale reci 3 


Sarmale reci 4 Telefonul


Sarmale reci 5 O dată în viaţă



Sarmale reci 6 S-a spart gaşca


Sarmale reci 7 Cântece şi descântece


Spectacolul a fost acustic, dar sistemele de prelucrare electronică a sunetului şi vocii au acţionat din plin!
A fost un spectacol lung de peste două ore, dar antrenant şi lumea a reacţionat spectatorii l-au acompaniat pe Zoli şi lumea s-a simţit bine.
A fost un spectacol complex, un spectacol care poate încânta pe oricine fie că este un rafinat meloman, sau un rocker dovedit.


3 comentarii:

  1. Salut, Joe!

    Probabil ca te referi la poezia "Corydon", de Radu Stanca (un poet mai putin cunoscut, sibian, mort prematur), poezie cunoscuta, indeobste, dupa primul vers, al primei strofe, si devenita cunoscuta datorita lui Florian Pittis, care o pretuia foarte mult:

    Corydon - Radu Stanca
    ("Sunt cel mai frumos din orasul acesta")
    http://www.cerculpoetilor.net/Corydon_Radu-Stanca.html

    RADU STANCA - Fundatia România Literara
    http://www.romlit.ro/radu_stanca

    Cu prietenie, DZ

    RăspundețiȘtergere
  2. ...Mosule ce tanar esti ! Da si tu poze din tinerete,ce naiba Jo...dm

    RăspundețiȘtergere