luni, 16 martie 2015

60 de ani de energie nucleară în România

Astăzi am fost invitat să particip la acest simpozion organizat la Palatul Parlamentului în Sala Nicolae Bălcescu. Am fost acceptat să merg la Bucureşti cu foştii mei colegi la acest simpozion cu perfectul şofer Florică Burciu.
După ce am ajuns dimineaţa pe la 7.30 în Bucureşti şi am flanat prin oraş până la 10, identificând şi palatul Hrisoveloni unde se  află nouă librărie Cărtureşti.
Am avut astfel ocazi să măî întâlnesc cu foşti colegi, foşti factori de decizie în energia nucleară.
L-am urmărit pe Tiberiu Câmpureanu, om cu mari merite la finalizarea Unităţii1 de la CNE Cernavodă.
M-am conversat cu Dorin Chirica, şeful Energonuclear, responsabil pentru Unităţile 3-4.
L.am revăzut pe Vlăstar Apostolescu, proiectant constructor care a a dat soluţia pentru ansamblului dee beton în care s-a poziţionat reactorul TRIGA de la Piteşti. M-am revăzut cu Bili - Ioşka Bilegan, omul cu cel mai tari bancuri şi cu multe merite pentru Fabrica de Apă Grea de la Turnu Severin. A fost plăcut!
Vă las în tovărăşia imaginilor.
Florică şoferu
soare dimineaţa
prezidiul conferinţei
Cu domnul Gheorghe Ioniţă, fostul preşedinte ANDRAD
Cu Nelu Rotaru
Cu Lucian Biro
Cu Dan Slăvoacă hidrogeologul ANDR


12 comentarii:

  1. Sper sa nu fie si ultimele aniversari avand in vedere la cata atentie acorda autoritatile acestui subiect legat de U3-4.
    Ar fi mai bine sa scrii o scurta sinteza a discutiilor si anunturilor facute draga Joe ca sa stim macar pe cine sa luam de guler ca nu isi respecta angajamentele si lozincile de partid si de stat.

    RăspundețiȘtergere
  2. In prezidiu recunoastem in ordine de la stanga la dreapta: Traicu, Vozganian, Iancu, X, Y, Gerea, parca ar fi Adrian Curaj(UEFISCDI) si Mihaela Stiopol. Deci cine sunt X si Y ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă X Y era bine să te prezinţi!
      Sunt doi secretari de stat unul de la Economie şi altul de Externe. Nu prea m-au interesat....

      Ștergere
  3. Ghinion d-le Negut, Y-ul era cel care mananca banii de depozitare "de o maniera eficienta"; ar fi trebuit sa va intereseze pe mana cui a incaput fondul ANDRAD!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo ! Ia uite ce probleme au nemtii ... Vineri va fi o eclipsa de soare. Cum Germania are deja 26% energie solara, pe linga cea eoliana, si cum vremea se prevede a fi senina, sunt pregatiti pentru cele 80-90 minute fara soare, problema va apare la sfirsitul eclipsei cind se va pompa brusc prea multa energie in sistem, cu vreo 25% mai mult decit la inceput si se va ajunge la "pret negativ" pe MW, adica cei care consuma surplusul vor trebui platiti pt. ca se indura sa faca asta !!!???
    Cumpara Joe si vorbeste si cu astia din prezidiu, poate va imbogatiti ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unii din cei din prezidiu stiu sa se imbogateasca fara sa apeleze la atatea inginerii si calcule; au invatat doar sa calculeze 15-20% din contracte:)

      Ștergere
  5. http://www.focus.de/immobilien/energiesparen/kosmischer-stresstest-warum-die-sonnenfinsternis-das-stromnetz_id_4550010.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Joe, 60 de ani sunt aniversati incepand cu VVR-ul de la Magurele? A spus vreun cuvant cineva despre profesorii Purica si Leca care au pregatit atate generatii de "operatori", de N. Vasilescu de la IRNE Buc datorita caruia am buchisit engleza si nu limba rusa ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre Purica ;i despre Leca nu s-a zis nimic din păcate!

      Ștergere
  7. Ca de obicei, maniera superficiala, fara sentimente privind organizarea evenimentului; fiecare s-a gandit doar la cum sa se simta important si bine, restul nu conteaza! E si asta unul din motivele pentru care nuclearul e atat de disipat in Romania! Cand te gandesti ca o institutie ca ANDRAD a disparut din motive atat de meschine! Nici nu merita sa participi la acest fel de evenimente! Chiar daca acolo s-au intalnit colegi si prieteni, unii dintre ei!

    RăspundețiȘtergere