sâmbătă, 10 octombrie 2015

Din nou muzică la conac

În această seară de 10 octombrie la Fundăţeanca, Leordeni s-au reluat Serile Lipatti. 
Surpriza vine de a faptul că pianistul invitat pentru recital este de această dată un norvegian, Christian Ihle Hatland. Hatland este un pianist tânăr şi extrem de talentat.
Saviana Diamandi
Ca de obicei seara a debutat cu o prezentare a doamnei Saviana Diamandi, privind acţiunile făcute de organizatorul Arta a la Carte pentru a asigura desfăşurarea optimă a festivalului.
Christian Ihle Hatland
Sunt concerte la Ateneu, turnee a unor artişti români în Norvegia, şi evident serile de la Conacul Fundăţeanca al lui Lipatti. Apoi doamna Diamandi ne-a prezentat programul lui Hatland subliniind calităţile pieselor ce urmau a fi prezentate.
 

Recitalul său a debutat cu o piesă de Mozart, Rondo în re major , KV 485, frumoasă şi veselă precum genialul creator.

A urmat Sonata în la major op.2, nr.2 a titanului Beethoven.
După clasicismul vienez a urmat un romantic tot de la Viena, Brahms cu două Rapsodii, nr1 în si minor, şi nr2 în sol minor.
Finalmente Cristian Ihle Hatland a interpretat Sonata nr2. în re minor op.14 de Prokofiev. o piesă a unui compozitor modern.

În final amabil şi elegant ne-a oferit un bis o compoziţie din folclorul norvegian.

A fost o plăcere să-l ascultăm pe pianistul norvegian.
 
Cu Christian Ihle Hatland
A urmat invitaţia la un pahar de Conu Alecu şi un colac.

 E frumos şi te simţ ca un boier la Conacul Fundăţeanca!

3 comentarii:

  1. Un repertoriu inspirat a ales domnul Hatland. Multe seri frumoase la conac!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tarane necioplit, de cand se poarta sapca in interior? femeile da, dar tu, necioplitule, neconformist cum esti, poti macula si o poza cu un pianist strain! Omul Acela bine educat nu tine mainile in buzunare, ca necioplitul venit din communism! dar ce conteaza, poate ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel de mai sus are dreptate: te simti ca un boier dar dovedesti ca nu esti, din pacate! Esti un marlan de pe bulevardul din Pitesti, daca acolo este un boulevard!

    RăspundețiȘtergere