joi, 1 octombrie 2015

Început de toamnă la Filarmonica Piteşti

Orchestra Filarmonicii Piteşti şi Alexandru Ganea
Astăzi 1 octombrie când toamna şi-a intrat în drepturi cu frig dimineaţa s-a petrecut un nou concert seara la Filarmonica Piteşti.
Orchestra filarmonicii piteştene l-au avut la pupitru pe Alexandru Ganea cunoscut orchestrei când a lucrat cu ea câţiva ani de-a rândul.
Răzvan Dragnea 
Concertul din această seară a debutat cu Mozart Uvertura la Il Re Pastore KV 208 interpretat de orchestra filarmonicii cu Ganea la pupitru.
A urmat Concertul pentru pian şi orchestră nr. 21 în re major KV467 având ca solist la pian pe Răzvan Dragnea. Pentru mine acest concert de Mozart denumit şi Elvira Madigan este prima capodoperă pentru pian şi orchestră în ordine cronologică. Muzica lui Mozart este vesele şi melancolică şi creează o stare de graţie. Interpretarea lui Dragnea şi a orchestrei a fost reuşită, dar sunetul are probleme din cauza sonorizării defectuoase ale sălii.
Răzvan Dragnea ne-a oferit generos şi un bis din Rahmaninov.
Cu Răzvan Dragnea
În partea a  doua orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de Ganea ne-a oferit Simfonia a 7-a de Dvorak care reprezintă afirmarea muzicii cehe în lume în condiţiile vieţii în Imperiul Austro Ungar.
A fost o seară interesantă şi incitantă.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu