marți, 6 octombrie 2015

Le nozze di Figaro la Cinema Trivale

Ieri seară luni 5 octombrie am fost martorul unui spectacol special, opera Nunta lui Figaro transmisă în direct de la Royal Opera House Covent Garden, Londra.
Prezentatorul
Aş spune că nu numai muzica genialului Mozart a contat, evenimentul s-a transmis simultan în 280 de săli de cinema din toată lumea, ci mai ales măiestria construirii unui eveniment cultural pe care doar britanicii, maeştrii televiziunii o deţin.
Erwin Schrott şi Sophie Bevan
În primul rând s-a făcut o prezentare a evenimentului de la Covent Garden de către un maestru de ceremonii, apoi a fost prezentat un documentar privind repetiţiile pentru spectacol având-i în centru pe dirijorul Ivor Bolton, pe regizoarea de mişcare teatrală şi artistică Leah Hausman şi nu în cele din urmă pe solistul protagonist al operei, pe tenorul Erwin Schrott. În ciuda numelui german bas baritonul Schrot este din Uruguay şi este specializat în roluri mozartiene.
Ellie Dehn şi Sophie Bevan
În distribuţie  Susanna nu a mai avut-o pe solista titulară fiind înlocuită de Sophie Bevan.
Au mai fost francezul Stephan Degout în rolul Contelui Almaviva, americanca Ellie Dehn fiind Contesa de Almaviva.
Vocile au sunat perfect, muzica lui Mozart este genială. Mai punem la socoteală că pe lângă voci, toate solistele arătau şi foarte bine!
A contat şi punerea în scenă, care respecta în parte epoca dar, după mine îmbrăcămintea contelui şi a altor solişti era din plin secol XIX.
În pauză am avut surpriza prezentării unor trailere de viitoare spectacole de operă şi balet, dar şi un interviu live cu Erwin Schrott.

Cei câţiva care am urmărit spectacolul la Piteşti cred că am trăit o reverie dată atât de opera lui Mozart dar şi de felul în care a fost prezentată de maeştrii britanici ai transmisiile televizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu