marți, 24 noiembrie 2015

Festivalul Internaţional de Teatru de Studio Ediţia XIX -Seara de ajun

Această seară a fost seara comediei. Trupa teatrul Regina Maria din Oradea ne prezintă comedia Seara de ajun - The Night Before Christmas a scoţianului (aoleu, era să zic englezului!) Anthony Neilson şi regizată de Ovidiu Caiţa şi în scenografia Oanei Cernea.

Este o comedie cu luzeri care se petrece în seara de ajun. Gary (Răzvan Vicoveanu), proprietarul unei magazii cu lucruri cam dubioase îl convoacă pe amicul Simon (Alin Stanciu). 
Alin Stanciu, Andrei Sabău, Mihaela Gherdan
Gary creşte şi fumează cânepă (i-am cam simţit mirosul), dar este amator şi de alte droguri. Gary a capturat un spiriduş (Andrei Sabău) sau aşa declară el. Simon este şi mai incredul decât Gary, cât nu fumat cânepă. Încep să-l chinuie pe spiriduşul - elf până intră în scenă şi Cherry (Mihaela Gherdan), amanta lui Gary şi prostituată de meserie. Acesteia, Gary îi promisese lui Cherry o păpuşă cow boy pentru fiul ei, dar acesta îl ascunde ca să-l dea fiului lui cu fosta nevastă, care-l părăsise.
Elful le promite că le satisface câte o dorinţă dacă îl eliberează ca să distribuie jucării copiilor. Dobitocul de Simon rămas fără ţigări vrea un pachet care se găseşte în geanta de scule de spărgător a spiriduşului. 
Mihaela Gherdan, Răzvan Vicoveanu, Alin Stanciu
Cherry îşi doreşte păpuşa cow boy, elful zice că a creat-o dar nu este în această magazie, dar Simon ştie unde a ascuns Gary păpuşa. 
Tot certându-se cei trei observă că elful nu mai răsuflă. Speriaţi îi fac respiraţie gură la gură şi în fine elful îşi revine. Era dorinţa lui Gary! 
Aşa că fericiţi îl eliberează pe elf se droghează cu cocaină şi pleacă să sărbătorească Crăciunul.
În final în magazie apare elful, sau aşa zisul elf care fură păpuşa cow boy. 


Final la o comedie în care actorii au fost excelenţi şi au jucat cu multă naturaleţe personaje din Marea Britanie pe care românii noştri îi pot întâlni de când au năvălit pe insulă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu