joi, 12 noiembrie 2015

Fraţii Stoica la Filarmonica PiteştioRCHESTRA

Orchestra
În această seară am avut plăcerea să audiem pe Răzvan şi Andreea Stoica la Filarmonica Piteşti.
În deschiderea concertului orchestra filarmonicii condusă de Tiberiu Oprea a interpretat Vals trist op. 44 de Jean Sibelius. Este o piesă scrisă pentru piesa Kuolema a cumnatului său. A fost un mare succes şi este unul din valsurile celebre care fac parte din compoziţiile oricărei orchestre.
Răzvan Stoica
 A urmat Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op.47 de Jean Sibelius avându-l solist pe marele talent Răzvan Stoica. Acesta este un răsfăţat al postului România Muzical şi actualmente este director artistic la Kamerata Stradivarius din Amsterdam.
Este singurul concert pentru vioară a lui Sibelius şi este un concert cu părţi egale ale viorii soliste şi a orchestrei. În partea solistică de virtuoz am detectat note de origină lăutărească, poate influenţe din muzica populară rusă?

După pauză sora lui Răzvan Andrea Stoica ne-a oferit concertul Moment muzical pentru pian şi Orchestră de Nicolae Kirculescu. Concertul este o bijuterie muzicală extrem de cunoscută pentru că constituie tema muzicală a unei din cele mai vechi emisiuni de la TVR Teleenciclopedia.
Ca bis fraţii Stoica ne-au oferit o piesă de Piazzola pentru pian şi vioară.
Andreea Stoica
În final orchestra condusă de Tiberiu Oprea a interpretat Uvertura fantezie Romeo şi Julieta de Ceaikovski. 
Răzvan şi Andreea Stoica
A fost o seară de neuitat pentru melomanii piteşteni. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu