sâmbătă, 26 decembrie 2015

The hateful eight de Quentin Tarantino

Am văzut deja ultimul film al lui Quentin Tarantino. Este al optulea după cum titrează chiar în debutul filmului. Am citit că s-a certat cu Disney pe motiv că i s-a blocat distribuţia lui din motive de Star Wars.
Filmul este un western de iarnă care se petrece în Wyoming după Războiul de secesiune. O diligenţă care fuge de viscol este oprită de un cavalerist afro-american. Este maiorul Marquis Warren (Samuel L. Jackson) care este vânător de recompense, cu accentul său specific de americană de negri. În diligenţă se află doar John Ruth the Hangman - Călăul (Kurt Russel) care a capturat-o pe Daisy Doumergue (Jennifer Jason Leigh), o faimoasă infractoare pe care o duce la Red Rock să fie spânzurată. Ruth acceptă să-l ia pe Warren, dar dezarmat, inclusiv cele trei cadavre de bandiţi pe care le ducea la Red Rock pentru recompensă.  Ca apoi să fie opriţi de Charles Mannix (Walton Goggins), viitorul şerif din Red Rock, veteran confederat căruia îi murise calul, acesta cu puternicul accent sudist. Cei patru ajung la hanul lui Minnie (habedashery) o altă afro americană. Aici dau de Senior Bob care este un mexican pe post de ajutor care le spune că Minnie este plecată cu soţul Sweet Dave la mama ei. 
În han se mai află doar generalul confederat Sandy Smithers pe care Warren îl întâlnise pe câmpul de luptă la Baton Rouge. Mai erau în han cowboyul Joe Gage (Michael Madsen) şi englezul Oswaldo Mobray (Tim Roth), viitorul călău din Red Rock.
Viscolul a devenit aşa de puternic că trebuie ca uşa să fie bătută în cuie.
Ce se va întâmpla la han şi de ce sunt 8 odioşi rămâne să vedeţi voi în cele 2 ore şi 45 de minute. 
Ca de obicei în filmele lui Tarantino, acesta este împărţit în capitole, unele descriu evenimente petrecute înainte de a se întâmpla acţiunea în desfăşurare.

A ieşit un film tensionat şi extrem de dur, un western adevărat, notat cu 8,2 de către imdb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu