joi, 14 aprilie 2016

Din nou concert de muzică rusă

Daniel Goiţi
Şi în această seară de primăvară am avut la Filarmonica Piteşti un program complet de muzică rusă, dar cu alţi protagonişti.
Prima piesă a fost Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2 în do minor, op.18. Protagonistul acestui concert a fost maestrul Daniel Goiţi, iar la pupitru s-a aflat dirijorul Alexandru Iosub, prietenul al acestei filarmonici. Concertul lui Rahmaninov este unul din cele mai frumoase piese dedicate pianului. Interpretarea concertului de către Daniel Goiţi a fost magnifică. Am simţit în muzică amprenta lui Ceaikovski, confirmată de maestrul pianist. La aplauzele entuziaste ale publicului Goiţi ne-a oferit un bis cu Preludiul lui Enescu.
În partea a doua orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de Alexandru Iosub a interpretat Suita simfonică Şeherazada de Nicolai Rimski Korsakov. Am audiat o muzică impresionistă plină de imagini care ne evocă celebrele poveşti ale Şeherazadei, Marea şi corabia lui Sindbad, Povestirea fantastică a prinţului Kalender, Prinţul şi prinţesa, şi Sărbătoare în Bagdad. Sunt pasaje superbe de vioară şi de fagot şi muzica este strălucitoare.
Orchestra şi dirijorul Alexandru Iosub
 A fost o seară deosebită muzicală!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu