luni, 19 septembrie 2016

Note de lectură: The Killer is Dying de John Sallis

Am citit acest roman pentru că l-am găsit pe lista premiilor Ian Flemming pentru roman poliţist.
Mă aşteptam la un roman de acţine şi am dat de un roman plin de metafore, poetic încadrabil la genul poliţist, sau de acţiune doar prin subiect.

Este într-un fel un epitaf pentru romanele lui Tom Wood despre asasini plătiţi. Pentru că romanul este despre un astfel de personaj. Christian este un om la jumătatea anilor 60, congener, cu experienţa Vietnamului care alege această meserie.

Are ca sarcină să-l execute pe un anume Rankin în Phenix, Arizona, dar cineva i-o ia înainte şi îl răneşte pe Rankin şi el se străduieşte să descopere cine a făcut asta.
Cazul lui Rankin este preluat de doi poliţişti, unul mai în vârstă Sayles şi altul mai tânăr Groves. 

În roman mai apare şi Jimmie un elev cam de 15 ani, căruia i-au dispărut părinţii şi care se descurcă singur făcând tranzacţii pe internet.  Destinul lui Jimmie se încrucişează cu al asasinului Christian şi el este dependent de internet, care îşi rezolvă afacerile la care este angajat prin tranzacţia de păpuşi!!! Christian de teamă că îşi va pierde acoperirea închiriază o casă lângă cea a lui Jimmie. Christian este pe moarte şi fuge de la spital după o criză dar finalmente sfârşitul se apropie şi are un acces de orbire cerând ajutor lui Jimmie.


Romanul m-a dezamăgit, fiind mai mult o poezie decât roman din care să curgă adrenalina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu