joi, 20 octombrie 2016

Concert Păutza la Filarmonica Piteşti

    Sabin Păutza

În această ţară am avut plăcerea să-l revedem pe Sabin Păutza într-o dublă calitate, de compozitor şi de dirijor.

Prima piesă a fost Russian Medley aparţinând dirijorului în interpretarea orchestrei filarmonicii Piteşti, o piesă în care am recunoscut Kalinka.
 
Violoncelistul Rodin Moldovan, pianista Ana Maria Lupaşcu şi dirijorul Păutza
A urmat apoi o piesă tot a lui Păutza Dublul concert pentru violoncel şi pian. Piesa i-a avut ca solişti pe Ana Maria  Lupaşcu la pian şi pe Rodin Moldovan la violoncel. Piesa are certe influenţe din muzica contemporană americană şi a fost îndelung aplaudată.
Au urmat însă bisurile oferite de cei doi solişti. Prima piesă a fost Meditation din opera Thais de Jules Massenet. Este un intermezzo simfonic interpretat la vioară şi orchestră. Interpretarea la violoncel a lui Rodin Moldovan cu acompaniamentul doamnei Ana Maria Lupaşcu la pian  a entuziasmat publicul. Aşa că au urmat încă trei bisuri în care am recunoscut celebra melodie a lui Chaplin This is my song. Fiecare bis a fost aplaudat cu însufleţire de public.

În parte a doua a concertului s-a cântat Fata şi moartea de Schubert într-un aranjament al lui Păutza. Este de fapt Cuartetul de coarde nr. 14 subintitulat ca mai sus. Este o muzică din perioada romantică ca o meditaţie despre viaţă şi moarte,
Interpretarea orchestrei conduse de Sabin Păutza a fost marcată de vii aplauze la final.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu