marți, 4 octombrie 2016

Duelul viorilor cu Croitoru, Prunaru şi Mihail

Gabriel Croitoru, eu şi Liviu Prunaru
În această seară a debutat ediţia a VI-a a Duelului viorilor, recital susţinut de violonistul Gabriel Croitoru cu vioara Guarnieri a lui Enescu, violonistul Liviu Prunaru pe o vioară Stradivarius acompaniaţi la pian de Horia Mihail.
Cu Horia Mihail
Primul care a urcat pe scenă a fost Gabriel Croitoru acompaniat de Horia Mihail. Au interpretat melodi de Sarasate, Moszkowski şi celebrul Vals al lui Şostakovici.

A urmat apoi Liviu Prunaru acompaniat de Horia Mihail. Prima bucată a fost cunoscuta Patria mea a lui Smetana creatorul şcolii naţionale cehe. S-a mai interpretat Wieniawski, Raff şi un csardas de Hubay.


După pauză cei doi violonisti au interpretat Grand duo de Beriot şi apoi împreună cu Horia Mihail au interpretat Iarna din Anotimpurile la Buenos Aires a lui Piazzola. 
În final au fost interpretate 5 melodii de Şostakovici.
La aplauzele prelungite cei trei virtuozi ne-au oferit un tango de Gardel.
A fost un spectacol extrem de reuşit.


După mine viorile au sunat splendid în noua sală de concert, pare-se că va fi o sală de recitaluri. Unii sunt nemulţumiţi de sală, dar este superioară Sălii sindicatelor. Şi artiştii s-au declarat mulţumiţi de sală.
După opinia unui amic cu ureche muzicală sala ar trebui îmbunătăţită, dacă Primăria este dispusă ar trebui alocate fonduri pentru că vocile de pe scenă nu se aud de loc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu