vineri, 28 octombrie 2016

Un dirijor francez

În seara de joi 27 octombrie Filarmonica din Piteşti l-a avut ca invitat pe Pascal Lacombe, dirijor originar din Bordeaux, zona celor mai bune vinuri din lume.
Pascal Lacombe
Şi dirijorul francez ne-a oferit un program divers şi interesant.
Ca primă piesă a programului orchestra condusă de Lacombe a interpretat uvertura la opereta Poet şi ţăran de Franz von Suppe. Este o piesă plină de ritm şi culoare care a stârnit vii aplauze.
Marta Murvai
A urmat apoi Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor de Jean Sibelius având solistă pe Marta Murvai, o tânără violonistă româncă stabilită în Germania.
Concertul lui Sibelius este un concert ce solicită o tehnică avansată a violonistului, cer concentrare şi coordonare cu dirijorul.
Execuţia a fost extrem de reuşită dar a lăsat urmă solistei care nu a mai putut să ne ofere şi un bis. 
Cu dirijorul Pascal Lacombe

În partea a doua a concertului am audiat Suitele 1 şi 2 Arleziana. Este muzica dedicată piesei de teatru L'Arlesienne a lui Alphonse Daudet. Este o muzică inspirată şi din motive folclorice din zona deltei Ronului cu sonorităţi de marş. Cea mai cunoscută este finalul suitei a 2-a. Interpretarea orchestrei conduse de Pascal Lacombe a declanşat aplauze prelungite la finalul muzicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu