luni, 21 noiembrie 2016

Festivalul de teatru ultima zi

Duminică 20 noiembrie s-a încheiat festivalul de teatru de la Piteşti.
Au mai fost prezentate încă două piese de teatru, iar la final s-au dat şi premiile festivalului.

Sunset Limited de Cormack McCarthy Unteatru Bucureşti 
Şerban Pavlu şi Richard Bonovzcki
Prima piesă a zilei a fost Sunset Limited. Este o piesă scrisă de Cormack Mc Carthy. Acest scriitor de frunte american are un premiu Oscar cu ecranizarea romanului No Country for Old People
Piesa cu doi actori este conform autorului un roman în formă dramatică. Personajele sunt Black un fost puşcăriaş born again christian -un creştin evanghelic renăscut şi White profesorul agnostic care vrea să se sinucidă, în versiunea dramatizării româneşti făcută de Andreea şi Andrei Grosu la Unteatru, trupă independentă din Bucureşti. 
Piesa este şi un film regizat Tommy Lee Jones cu Black Samuel L Jackson şi White regizorul Tommy Lee Jones.
În versiunea românească discuţia are loc pe un peron de metrou şi Black este actorul Bovnoczki, un blond roşcat şi White brunetul Şerban Pavlu, exact invers.
Discuţia este plină de simboluri, este un dialog despre credinţă, bogat în înţelesuri.

Am urmărit piesa pe scena Sălii Mari a Teatrului Davila îndreptaţi spre unul din pereţii tehnici ai sălii.
Interpretarea a fost convingătoare şi am descoperit un actor necunoscut, Richard Bovnoczki de mare expresivitate. Este băimărean şi a lucrat cu Dan Puric ca să treacă apoi la teatru propriu zis lucrând cu toţi marii regizori ai prezentului.

Mărie Mărie spectacol realizat de Teatrul Radu Stanca Sibiu


Acest spectacol pus în scenă de Gabriela Neagu care o interpretează pe Maria Tănase şi cu ajutorul Denisei Pintiuţă în rolul fetei în Casă Angela încercă să refacă destinul artistic al acestei extraordinare cântăreţe de muzică românească. Spectacolul se desfăşoară şi sub forma unui interviu video luat de jurnalistul interpretat de Radu Nechit şi de Maria Tănase interpretată de Gabriela Neagu cu scene de viaţă şi cântece interpretate de actriţă în stilul marii noastre artiste.
A fost un spectacol reuşit pentru că aceste cântece pot să dea dimensiunea simţirii româneşti de care suntem mândri, nu de gargara debitată de personaje politice de cea mai tristă amintire.


În final s-au dat premii şi cele mai multe le-a luat Teatrul din Râmnicu Vâlcea, inclusiv pentru cea mai bună interpretare a actriţei a superbei actriţe care este Ana Maria Arsu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu