joi, 3 noiembrie 2016

Strike Back, serial la final

Acest serial pe care vi l-am prezentat anterior când eram pe la jumătatea lui am reuşit să-l văd până la capăt.

Cred că este cel mai reuşit serial de acţiune  şi război pe care l-am văzut în ultima perioadă.
Este compus din episoade care încep în 2010, continuă în 2011, 2012, 2013 şi 2015. După câte am văzut se pare că nu mai va avea continuări.

Seria din 2010 îl avea în centru pe John Porter (Richard Armitage) fost SAS membru în secţiunea 20 a spionajului militar britanic şi se ocupa de Irak şi Afganistan. El moare eroic în primul episod din seria 2011 şi locul lui este luat de doi militari sergenţii Michael Stonebridge şi Damien Scott (Sullivan Stapleton, ex CIA devenit partener cu Stonebridge în Secţiunea 20. 

Episodul din 2011 se ocupă de urmărirea şi prinderea unui taliban pakistanez Latif care vrea să infecteze lumea cu un virus şi ne plimbă prin Africa şi Europa. 

Episodul 2012 se petrece aproape exclusiv în Africa şi urmăreşte un miliardar englez cetăţean sud-african care vrea să doteze unul din statele africane cu bombe atomice.

Episodul din 2013 se ocupă de un terorist arab şi el dispus să infecteze lumea cu un alt virus mortal. De data asta suntem plimbaţi prin Orientul Mijlociu şi apoi prin Europa prin zone cu traficanţi şi terorişti precum Cecenia şi Kossovo.

În fine ultimul episod din 2015 numit şi Legacy - Moştenirea se ocupă de blocarea unor terorişti nord coreeni care vor să detoneze o bombă atomică în Europa!

Am remarcat că de la o serie la alta conducerea S20 este înlocuită. Însă în ultima parte din 2015 ne aflăm parcă în povestea cu 10 negri mititei, echipa se reduce la final la numai trei, şeful colonelul Philip Locke (Robson Green) şi acesta moare în final rămânând doar cei doi militari.
Este într-un fel ca să parafrazăm titlul unui cunoscut film sovietic o Balada a soldatului întruchipată de cei doi supravieţuitori militarii Stonebridge şi Scott. 

Filmul este foarte bine realizat arătând că seria că franciza James Bond nu este britanică degeaba.
Filmul denotă şi o anumită aroganţă şi superioritate britanică, incluzând neîncrederea în colegii americani de la CIA!

Nu degeaba britanicii au stăpânit la un moment dat un sfert de lume şi au făcut din engleză o limbă universală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu