joi, 22 decembrie 2016

Concert de Crăciun

Concertul de Crăciun la Filarmonica Piteşti a avut loc în ajunul sărbătorii azi pe 22 decembrie, care coincide şi cu prima zi de libertate a României acum 27 de ani.
De obicei aceste concerte festive sunt foarte frumoase pentru că se audiază cele mai frumoase bucăţi muzicale. De obicei se foloseşte repertoriul care se cântă la Viena de Anul Nou şi care evocă nostalgic măreţia defunctului imperiu central european.
Florin Totan
Şi cu neplăcere am observat că melomani cu pretenţii au lipsit la concertul de sfârşit de an. 
Asta pentru mine reflectă snobism şi vanităţi de care ar trebui să se lipsească.
Polca fierarului
Dirijorul Florin Totan de la Râmnicul Vâlcea a condus Orchestra Filarmonicii Piteşti ai cărei membri erau îmbrăcaţi de sărbătoare. Dirijorul Totan  a anunţat şi piesele care urmau a fi cântate fiind în acest fel maestru de ceremonii. 

Şi seara a debutat cu Mozart cu Uvertura la Răpirea din Serai Die Entfhrung aus dem Sarail. Nu ştiu ce a funcţionat în mintea domnului Totan, dar piesa parcă face trimitere la realitatea politică imediată a României (sic!).

Au urmat şi alte piese frumoase polci şi valsuri vieneze produse de familia Strauss, ceelbrul Vals al lui Şostakovici, totul în final cu Radetzky Marsch ca lumea să bată din palme.
A fost o atmosferă plăcută, de sărbătoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu