luni, 6 februarie 2017

Două lozuri - un film românesc

Două lozuri este titlul unei comedii recente româneşti care ar porni de la schiţa celebră a lui Caragiale Două loturi regizată de Paul Negoescu
Singura asemănare între cele două opere artistice este titlul, să zicem. 
Acest Două lozuri care a mai fost ecranizat cu Birlic prin anii 50 este actualizat la realitatea anilor 2016.
Personajul principal este Dinel (Dorian Boguţă) un mecanic auto, genul total luzăr. Nevasta este plecată în Italia cu o complicaţie amoroasă cu patronul. Nu poate ieşi din ea doar dacă Dinel îi trimite 1500 de Euro. Nasol, că un client nici nu vrea să-i plătească.
Prietenii lui Dinel sunt nelipsiţii din filmele de actualitate româneşti, Dragos Bucur în rolul lui Sile Grămadă şi Alexandru Papadopol în Pompiliu Borş, care pe lângă actori mai sunt şi producători. Se pare că telenovelele i-au mai înjghebenit pe aceşti actori. 
Sile este un înveterat jucător la pariuri sportive, iar Pompiliu este amploaiat la Primărie după cum se pare. Toţi se întâlnesc la un fel de diner american în traducere butic de tablă cu băuturi. 
Sile îl convinge pe Dinel să joace la loto ca să-şi rezolve problemele financiare cu soţia italiană. 
Dinel face un bilet, dar nenorocire, în bloc este agăţat de doi gherţoi infractori care îi confiscă borseta burtieră.

Are loc tragerea şi miracol numerele lui Dinel au ieşit şi cei trei nu mai pot de bucurie se vor afla în posesia unui premiu de 6 milioane de euro. Dinel îşi aminteşte catastrofa, biletul s-ar fi aflat în borsetă. Cei trei pornesc în căutarea celor doi infractori prin blocul lui Dinel. Aşa ajung pe rând la nişte vânzători de droguri, apoi la o ghicitoare care doar le ia banii, ca în final ajung la două prostituate care i-au avut pe cei doi gherţoi clienţi. Dau de adresa lor din Bucureşti şi se duc să recupereze borseta, cu aventuri pe drum. Sunt surprinşi de cei doi proprietari şi ajung să mărturisească probleme şi toţi sunt perplecşi cum a putut pierde Dinel biletul de loto. La aplecătoarea unde consumă băuturile află din ziar că biletul a fost reclamat de unul de la MAI, care-i întăreşte lui Pompiliu ideile conspiraţioniste cu serviciile , binomul, etc. 


Supărat Dinel mai bagă un bilet de loto. Surpriză! Soţia revine di Italia şi Dinel e fericit. Şi colac peste pupăză,  lui Dinel îi ies 5 numere deci un premiu de 38 de mii de Euro. Dar altă ponoasă, Dinel a lipit biletul pe uşa frigiderului şi cei trei sunt decişi să meargă să recupereze premiul cu frigider cu tot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu