vineri, 26 mai 2017

Scena muzicală piteşteană: 10 ani de Filarmonica la Piteşti

Astă seară 25 mai 2017 la Filarmonica Piteşti a avut loc concertul festiv cu prilejul aniversării a 10 ani de funcţionare a acestei instituţii. 

Tiberiu Oprea

După mine această instituţie este cel mai important eveniment cultural care s-a întâmplat după Revoluţia din Decembrie 1989. Era instituţia culturală de prestigiu care lipsea acestui oraş important industrial. Prin eforturile administraţiei locale şi a unor entuziaşti acest proiect a fost pus pe picioare. Meritele revin în primul lui Jean Dumitraşcu şi a tânărului profesor de muzică şi ulterior dirijorul Filarmonicii Piteşti, Tiberiu Oprea. 
Orchestra Filarmonicii Piteşti
Aşa că în concertul de azi orchestra a fost condusă din nou deTiberiu Oprea. 

S-au dat nişte diplome pentru meritele în funcţionarea acestei instituţii pentru principalii factori ai acestei instituţii dar şi pentru oamenii din spatele scenei care fac lucrurile să funcţioneze. 
 
Jean Dumitraşcu
Concertul a cuprins piese de mare popularitate. A debutat cu celebru Marş Radetzky a lui Johann Strauss, au urmat Cavaleria uşoară a lui Suppe, piese de Johann Strauss, Uvertura la Liliacul a lui Strauss fiul, Dansul Ungar al lui Brahms, Uvertura la Forţa Destinului a lui Verdi şi alte piese de mare popularitate. 

Melomanii piteşteni au aplaudat şi bătut din palme cu mare entuziasm. 
A fost o seară magică!


Urez Filarmonicii Piteşti viaţă lungă!

Un comentariu:

  1. Doresc La Multi Ani Filarmonicii din Pitesti. Este o adevarata minune ca a aparut o institutie de cultura in aceasta epoca de proliferare masiva a prostului gust.

    RăspundețiȘtergere