vineri, 12 mai 2017

Scena muzicală piteşteană: Seară de jazz cu Sorin Zlat Quintet

Sorin Zlat Quintet
În această seară am avut o plăcută surpriză urmărind o trupă de jazz de foarte bună calitate. legătura mea cu jazzul este veche. 

Prin anii 80 eram un spectator al Festivalului de Jazz de la Sibiu, pentru că aveam acolo pe mătuşa Marina, pe vărul Mircea şi mai ales pe viitoarea lui soţie Maria, care ne băga la concerte. Cu altă ocazie am ajuns la New York şi prietenul Valeriu mi-a oferit o seară de jazz completă, de la jazz bebop la blues în Grenwich Village.
Sorin Zlat Jr.
Aşa că urmăresc cu mare plăcere concertele de jazz.
În această seară oaspeţii noştri au fost artiştii din Quintetul Sorin Zlat. Această trupă este formată din pianistul Sorin Zlat Jr., saxofonistul Răzvan Milea, basistul Răzvan Cojanu, percuţionistul Claudiu "Naşu" Purcariu şi vocalista Mihaela Alexa.
Cătălin Milea
Artiştii au debutat cu melodii cunoscute şi fiecare a avut improvizaţii pornind de la tema principală. M-au impresionat plăcut solourile de jazz ale lui Cătălin Milea la saxofon tenor şi alto, care transmiteau un aer melancolic şi nostalgic. 
Mihaela Alexa
De asemenea pianul lui Sorin Zlat Jr. a avut partea lui de ritm şi dezvoltarea a temei. Basul lui Răzvan Cojanu a menţinut ritmul, dar cel mai ritmat interpret a fost percuţionistul Claudiu "Naşu" Purcariu. 
Răzvan Cojanu
Vocalista Mihaela Alexa a susţinut partea vocal a standardelor ca şi prelucrarea lui Sorin Zlat Jr a melodiei celebre a Mariei Tănase, Cine iubeşte şi lasă 
Claudiu "Naşu" Purcariu
Melomanii piteşteni au fost prinşi în mrejele ritmurilor de jazz, au aplaudat şi au acompaniat cu bătăi din palme melodiile.

A fost o seară plăcută plină de nostalgie!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu