joi, 12 octombrie 2017

The Final Hour de Tom Wood

Seria din Victor the Assasin a lui Tom Wood pe care am început să o lecturez în 2014 în Skiatos în Grecia m-a pasionat. 
Este o poveste şi acesta este al şaptelea roman thriller din seria care-l are ca personaj principal asasinul plătit Victor. 

Romanul însă debutează cu povestea lui Raven, o altă asasină plătită, adversară a lui Victor căreia acesta îi dă o otravă neurotoxică, dar în ultimul moment nu o omoară, dându-i un antidot. Raven este internată într-un spital din Canada şi se recuperează cu greu. Reuşeşte să-şi revină oarecum şi începe să-şi  revină oarecum şi începe să fie interogată de poliţie care constatând că şi-a mai revenit vor să o aducă la secţie. Salvarea vine de la asistentul medical care o duce la tratament. De fapt tipul era angajat de Consensus, o firmă obscură pentru care lucrase ca asasin. Are totuşi puterea să-l omoare pe asistent şi să scape din spital. 

Între timp Victor face antrenamente de sporturi de contact în Amsterdam şi apoi ia lecţii de pian la Lisabona.
Pe urmele lui însă se află Alvarez, un tip ajuns adjunct la National Information Agency şi prieten al preşedintelui. El îl contactează pe Procter, fost şef la CIA care folosise serviciile lui Victor. Acesta îl avertizează prin intermediul unei angajate a lui, Muir care să-i transmită mesajul lui Victor printr-o altă spioană de la SIS, care-l putea contacta personal. 

În acelaşi timp Victor vrea să rezolve problema din romanul precedent să-l găsească pe Phoenix, cel care comandase executarea lui. 

În acest scop este contactat de un broker belgian Wilders care oferea un job. Totul se petrecea la o fermă singuratică în mijlocul pustietăţii în Scoţia. De fapt este o capcană şi Wilders recunoaşte că primise ordinul să angajeze o trupă de asasini macedoneni care de fapt trebuia să-i omoare pe amândoi. Chiar şi fără arme Victor este letal şi reuşeşte să anihileze pe mercenari. Află de la Wilders că acesta avea documente strânse despre Phoenix într-o casă din Zurich. Drept mulţumire Victor îl împuşcă!

După ce recuperează documentele din Zurich pe care le dă spioanei engleze de la SIS să le proceseze el întâlneşte cu Raven. Acesta este contactată de Consensus, care o şantajează cu omorârea fratelui ei vitreg aflat şi acesta la o fermă în Scoţia ca să îndeplinească o nouă misiune. Victor pleacă să-i salveze fratele cu condiţia ca să aranjeze apoi moartea falsă a lui Victor pentru a scăpa de urmăritori. 

Banda care-l capturase pe fratele lui Raven era angajată de Sykes, un tip trecut pe la CIA şi care lucra pentru Phoenix. Victor rezolvă afacerea cu fratele şi se reîntoarce la Helsinki unde se afla şi Raven. În acelaşi timp Alvarez ajunsese la Helsinki şi se pregătea să-l captureze pe Victor. 

Victor o contactează pe Raven şi află că se află tot în Helsinki. Raven îi propune să devină parteneri dar este refuzată de Victor. La refuz Raven trage spre Victor fără să-l nimerească şi între ei are loc o luptă pe viaţă şi pe moarte  încheiată nedecis. Zgomotul făcut de armă alertează pe Alvarez care trimite un echipaj de forte speciale să-l captureze pe Victor. În primă instanţă Victor îi anihilează pe toţi. Raven alertată ajunsese pe acoperişul clădirii.  Dar apare un al doilea echipaj. Victor urcă sus în apartamentul unde se aflase Raven, care omorâse pe paznicul ei, un mercenar eston. Dă drumul la gaze şi atunci când cel de-al doilea echipaj pătrunde în apartament se produce o explozie şi un incendiu, care îi omoară pe toţi din echipa specială. Victor se ascunse în cadă acoperit de mercenarul eston pe care-l îmbrăcase în hainele. Prin incendiu Victor reuşeşte să iasă prin tubul de materiale uzate care era folosit la refacerea clădirii. 

După un timp se revede la Londra cu Raven şi se despart din nou ca inamici. 

Finalul romanului ne-o prezintă pe Phoenix. Da! Este o doamnă  bine între două vârste care locuieşte într-o vilă de pe Coasta de Azur. Reîntoarsă acasă în Roll-Royce-ul personal, pe când se trata cu un pahar de  şampanie în faţa ei apare Victor. Cercetările făcute de SIS britanic a dat rezultate. Are o discuţie cu ea pentru că-i înţelege rolul de aranjor de crime la ordin din partea altor interese obscure.
Oricum şi Alvarez renunţase să-l mai captureze şi Phoenix mărturiseşte că cele două tentative nereuşite de a-l elimina o făcuse să renunţe şa eliminarea lui Victor. 

Şi totul se termină cu o trataţie cu şampanie şi promisiune unui nou roman în serie. 

Final!


Romanul nu a mai avut adrenalina şi tensiunea precedentelor, după opinia mea.
Oricum aştept însă o ecranizare!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu