sâmbătă, 2 decembrie 2017

Singurul tânăr adevărat din New York

The Only Living Boy in New York este un film din genul creat de Woody Allen.  Chiar după ce am început să-l văd am oprit filmul să văd pe IMDB dacă nu cumva este de Woody Allen. Nu! Este regizat de Marc Webb pe un scenariu de Allan Loeb.
Este un film cu intelectuali, cu scriitori cu probleme privind relaţiile cu cei apropiaţi.
Adevărul că şi eu citesc scriitori americani contemporani, chiar dacă în genul thriller şi toţi par a fi meseriaşi care pod preda creative writing.

Filmul este extrem de literar sunt invocaţi marii scriitori de limbă engleză, precum Nabokov!! şi Ezra Pound. 
Subiectul destul de clasic. 

Tânărul inteligent şi cu aspiraţii literare Thomas Webb (Callum Turner) este îndrăgostit fără şanse de frumoasa mulatră Mimi (Kiersey Clemoms). A terminat colegiul şi este indecis asuprea carierei. Stă cu chirie în Nort East Manhattan, separat de părinţii săi, Ethan (Pierce Brosnan) şi  Judith (Cynhtia Nixon), el şef al unei edituri de succes şi mama, proprietara unei galerii de artă. În clădirea unde locuieşte are discuţii foarte adânci cu  W. F. Gerald un scriitor ratat care încearcă să-l orienteze în viaţă.

Thomas îl surprinde pe tată în compania unei superbe tinere femei, Johanna (Kate Beckinsale). Este extrem de surescitat de această legătură care o poate afecta pe mama lui care are o instabilitate psihică. 

După cum se observă filmul este plin de actori englezi, Turner, Beckinsale sauirlandezul Pierce Brosnan, dar şi ceilalţi actori americani sunt de primă mână.

La nunta unui prieten evreu, unde apar toţi bogătaşii New Yorkului, Johanna îl însoţeşte pe Irwin Sanders, om putred de bogat viitorul proprietar al lui New York Knicks. Thomas care este în compania lui Mimi are o explicaţie cu Johanna, pe care o abordase anterior mărturisindu-i că este fiul lui Ethan. După aceasta Thomas începe să aibă o relaţie fizică cu Joahnna, devenind amantul amantei tatălui.

Totul este complicat, lucrurile se vor rezolva în lumea care este New York-ul. 


Un film interesant care mie mi-a plăcut şi-l recomand, cu vedete de primă mână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu