marți, 16 ianuarie 2018

Pasager în trenul terorii - The Commuter


Sunt un mare amator de filme cu Liam Neeson.
Cu toate că am mai spus regret că producătorii nu l-au distribuit în rolul Jack Reacher al seriei după romanele lui Lee Child, el corespunzând prin înălţime mai degrabă cu eroul acestor romane.

De câtva timp, în special în seria Taken, Liam Neeson a dovedit reale calităţi pentru roluri în film de acţiune cu tensiune maximă, cam cum erau filmele lui Bruce Willis din seria Dye Hard.

Aşa că m-am dus să văd filmul în prima lui proiecţie de vineri 12 ianuarie.

Filmul este la fel de bine realizat, este tot un film de acţiune care te umple de adrenalină. Şi eu, dar şi amicul Radu V. care l-a văzut ulterior a trebuit să se relaxezez o perioadă, să-şi revină după vizionare.

Filmul este destul de simplu realizat. Este într-un tren care leagă un mare oraş de periferii, un metropolitan. Ce m-a enervat este că imaginile sugerau New York, cu Central Station, ca în final să aflăm că s-a petrecut în periferiile oraşului Chicago. De fapt filmările s-au făcut la New York.

Michael Mac Cauley, este un irlandez emigrat în SUA, care fusese ca orice irlandez, poliţist, de 10 ani intrase în domeniul asigurărilor de viaţă  locuieşte în periferii şi este zilnic navetist într-un metropolitan.

Într-o zi află că este concediat şi asta îl supără tare pentru că trebuie să aibă bani pentru fiul care urmează să devină student.

Nu are curaj să-i spună soţiei că a fost concediat şi se întoarce spre casă foarte supărat. I se fură smartfonul şi în tren este abordat de o străină (Vera Farmiga)  care-i propune să câştige 100000 de dolari identificând un anume Pryne.

Tipa dispare şi MacCauley descoperă avansul de 25000 de dolari ascunşi într-o toaletă. Pe măsură ce începe şi continuă cercetările se întâmplă tot felul de lucruri şi MacCauley observă că este urmărit atent şi ameninţat că dacă nu se supune, familia va avea de suferit.  Filmul continuă într-u suspans continuu cu un final catastrofic şi cu surprize.

Îl recomand amatorilor de filme şi romane de acţiune.

Şi apropo’ de romane de tip Lee Child, avantajul filmului este spectaculozitatea unor filmări de scene de acţiune cu mijloace tehnice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu